2020-04-02 12:52:34• hírek • Szatmár.ro

A vakáció alatt is érvényes lesz a gyermekfelügyeleti szabadság

Mégsem kell visszatérniük dolgozni a húsvéti vakáció alatt azoknak a szülőknek, akik kivették a törvény által lehetővé tett gyermekfelügyeleti szabadságot. 

 

A 19/2020 -as törvény kimondja, hogy azok a szülők, akiknek 12 évnél kisebb a gyermekük, fizetett szabadnapokat igényelhetnek abban az esetben, ha az iskolák valamilyen rendkívüli intézkedés miatt zárva vannak, és nincs módjuk másképp megoldani a gyermek felügyeletét. Egy családban egy személy igényelheti a szabadságot, amennyiben a munkahely  vagy a munka jellege nem teszi lehetővé az otthoni munkát. Ez esetben az igénylő jogosult a fizetése 75 százalékára. Azonban, néhány nappal ezelőtt még a munkaügyi miniszter úgy fogalmazott, a vakáció alatt a szülőknek vissza kell térni dolgozni, erre a periódusra ugyanis nem vonatkozik a törvény.

 

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter ugyanakkor szerda este  bejelentette, hogy módosítják a törvényt, megteremtve a lehetőséget, hogy továbbra is otthon maradhassanak a gyermekekkel azok a szülők, akik más módon nem tudják megoldani a felügyeletet. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: