2010-09-13 15:43:37• hírek • Balog Anita

A tűzoltók napját ünnepelték

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségén hétfőn ünnepelték meg a román tűzoltók napját. Szeptember 13-án emlékeznek ugyanis a katasztrófa-elhárítók az 1848-as forradalom során hősiesen helyt álló tűzoltókra.

Az ünnepségen szinte minden felszólaló a tűzoltók hősies munkáját méltatta: a tűzoltók sokszor saját életüket is kockára téve küzdenek mások megmentéséért, legyen szó tűzesetről, autóbalesetről vagy bármilyen természeti katasztrófáról. A lakosság részéről is a tisztelet napja kell legyen szeptember 13, hiszen bármikor, bárkivel megtörténhet, hogy a tűzoltók segítségére van szüksége - hangsúlyozta Burz Iulian, a Szatmár megyei egység vezetője.

A beszédeket előléptetések követték: összesen négy személynek sikerült mindennapi munkájával a megszabott periódus lejárta előtt feljebb lépnie a ranglétrán.

A tűzoltóparancsnok az ünnepségen kiosztotta a megye vidéki tűzoltó-alakulatainak szervezett verseny díjait is. Harmadik helyen Királydaróc végzett, a második Egri lett, míg az első helyet a szatmárhegyi önkéntes tűzoltóknak sikerült megszerezniük.

A szatmárnémeti tűzoltóknak is van mivel büszkélkedniük: a megyeszékhelyek zónaversenyén elsők lettek, az egyik tűzoltó, Purileac Florin pedig a dél-koreai karate vb.- ezüstérmes lett.

Ezt követte a bemutatók sora: először megismerkedhettünk azzal, hogyan mentenek ki magas épületekben rekedt személyeket, majd a megye első mentőkutyája találta meg az elbújt áldozatot. A leglátványosabb bemutatók csak ezután jöttek: égő személyautót oltottak a lánglovagok, illetve egy Daciában ragadt baleseti sérültet mentettek ki az autóból.


Bemutatót tartottak a tűzoltók
Bemutatót tartottak a tűzoltók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: