2019-06-27 15:33:12• hírek • Bede Emőke

A tűzoltók már dolgoznak a vihar okozta károk elhárításán

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, ritkán látott erővel csapott le Szatmárnémetire és a környező településekre a csütörtök délutáni vihar. A hatalmas sebességű széllökések fákat döntöttek ki, tetőket szakítottak le - közölte a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség. 

Az ISU által közölt információk szerint be kellett avatkozniuk a megyeszékhelyen, az Unirii, a Sanatatii, a Lalelei, a Dacia és a Fagarasului nevű utcákon, illetve Batizon és Sándormajorban is, ugyanis e helyszíneken termetes fák dőltek az úttestre, ezzel akadályozva a forgalmat. Ugyanakkor több helyszínről is arról érkezett jelentés, hogy a kidőlt fák egy vagy akár több autót is maguk alá temettek.


Mindeközben a vihar által megrongált tetők száma háromra emelkedett Szatmárnémetiben: mostanra kiderült, hogy nem csak a Mircea cel Batran utcában és a volt Victoria mozi közelében tépázta meg a tetőszerkezeteket a szél, hanem a Nicolae Golescu utcában is, ahova ki kellett küldeni a katasztrófavédelem emelőkosaras kocsiját, hogy a szakemberek mielőtt orvosolni tudják a helyzetet.







Emlékeztetőül: másodfokú, azaz narancssárga viharjelzés van érvényben csütörtök délután 13 órától péntek éjjel 1-ig - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztetés idején viharos erejű, akár 80-100 km/h-s széllökésekre, záporra, zivatarra, jégesőre is lehet számítani. A lehulló csapadékmennyiség négyzetméterenként eléri a 20-25 litert, viszont helyenként meghaladjhata a 40 literes mennyiséget is. Az előrejelzés szerint a vihar először a Máramaros és Moldova környékére csap le, majd eléri Erdélyt, a Körösök vidékét, a Bánát egy részét és Munténia északkeleti területeit is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: