2018-05-30 09:35:45• hírek • Bede Emőke

A tűzoltók barátai: hősiesen állták a sarat a gyerekek

Az eredeti elképzelések szerint május 22-én tartották volna A tűzoltók barátai néven ismert versenyt, viszont akkor a kedvezőtlen, esős időjárás miatt el kellett halasztaniuk az összecsapást, de a keddi napsütés végre kiváló alkalmat adott rá, hogy bepótolják az elmaradt versenyt.

A Tűzoltók barátait – ahogyan a verseny elnevezéséből is sejthető – az ISU szervezi meg minden évben, s célja, hogy az iskolások a sport és az erőnlét fontossága mellett azt is megértsék, milyen komoly teljesítménynek számít a veszélyes helyzetekben tanúsított tűzoltói helytállás, és milyen sokat számít a csapat összetartása az ilyen helyzetekben. A megmérettetésen egyébként fiú-, lány és vegyes csapatok is indulhatnak, a minimális életkor 11, a maximális 15 év. A bátor jelentkezőkből álló csapatokra egy elméleti próba, egy akadálypálya és egy 400 méteres stafétajáték vár, a legjobban teljesítők pedig továbbléphetnek az országos, majd a nemzetközi szakaszra is.
 

Ebben az évben összesen 11 csapat nevezett be, fiúk és lányok egyaránt. A lányok kategóriájában első helyen végzett a szatmári Gyermekpalota csapata, a dobogó második fokára a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a harmadikra pedig a Lucian Blaga Általános Iskola diákjai állhattak.
 

Ami a fiúk, illetve a vegyes csapatok kategóriáját illeti, első helyre küzdötte be magát a Vetési Általános Iskola, másodikként az Ettinger, harmadikként pedig a Lucian Blaga csapata végzett. A legjobb csapatok a megyei forduló után az országos szakaszon is megmutathatják, mit tudnak, s ha ott is sikerül jó eredményeket elérni, akár a nemzetközi fordulóban is részt vehetnek.Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: