2008-03-21 14:40:09• hírek • Szatmar.ro

A turizmusban felmerülő problémákat is érintették

 Pénteken tartották a „Szatmárnémeti- Kárpátalja: határok nélküli turizmus” nevet viselő projekt zárókonferenciáját.

A„Szatmárnémeti-Kárpátalja: határok nélküli turizmus” néven indított projekt záró konferenciájára pénteken került sor a Szatmári Kereskedelmi Ipari és Mezőgazdasági kamara székházában.

 
Dana Culic, a Kereskedelmi Kamara igazgatója számolt be a turizmus fellendítése érdekében elindított projekt eredményességéről. Az Ukrajnával zajló együttműködés keretén belül kidolgoztak egy határon átívelő turisztikai stratégiát, amely segítségével megpróbálnak egyre több vendéget csalogatni a szóban forgó két területre. Továbbá bemutatták azt az elkészített útikönyvet, amely Szatmár Megye és Kárpátalja turizmusának szempontjából minden fontos kérdést érint. Egy olyan kiadvány is született, amely ipari és gazdasági szempontból vizsgálja a két területet. 

A rendezvényen jelen volt Pataki Csaba, Szatmár megye alprefektusa is. Az eseményre hivatalos volt Lucia Nora Morariu a Turisztikai Minisztérium államtitkára is, aki beszédében megemlített néhány olyan tervet, amelyet Románia turizmusának fejlesztésére kívánnak kidolgozni, illetve azt is elmondta turisztikai területen szakképzett munkaerőből még mindig hiány van. „Annak érdekében, hogy országunk turizmusa évről évre jobb színvonalat képviseljen, szakemberekre is szükség van.” - magyarázta az államtitkárnő.

 

P.A. 

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: