2006-04-19 22:14:31• hírek • Szatmar.ro

50 eurós minimál-nyugdíj

Az RMDSZ az 50 eurót elérő minimál-nyugdíj bevezetését szorgalmazza
Az alapélelmiszerek hozzáadottérték-adójának csökkentésével kapcsolatos RMDSZ - álláspontot ismertette szerdán Puskás Bálint szenátor a felső házban. A szenátor kifejtette: az ÁFA csökkentése nem vonja maga után az élelmiszerek árának mérséklését, ugyanis a 16 éves tapasztalat azt bizonyította, hogy a hasonló intézkedések kizárólag a kereskedők és ipari termelők nyereségét növelték.

Puskás Bálint kihangsúlyozta, az elsődleges termelő, a mezőgazdász és a fogyasztó, vagyis a lakosság nem fogja érezni az ÁFA csökkenés jótékony hatását. Példaként említette a gyógyszerek ÁFÁ-jának, valamint a búza árának csökkenését, melyek hatása nem érződött az árak alakulásában.

Ilyen körülmények között az RMDSZ más jellegű szociális intézkedéseket javasol az alacsony jövedelmű személyek megsegítésére.

Az RMDSZ szenátusi frakciója 3 törvényjavaslatot nyújtott be, melyek különböző szociális gondok megoldását szorgalmazzák. Puskás Bálint szenátor, a törvényjavaslatok koordinátora elmondta, ezen javaslatok célja az 50 eurós (180 RON) minimál nyugdíj bevezetése (ez a javaslat szerepelt az RMDSZ választási programjában), a gyereknevelési szabadság 2 évről 3-ra való meghosszabítása, valamint a televízió- és rádióilleték - fizetési kötelezettségének leszűkítése azon fizikai és jogi személyek számára, akik ilyen készülékeket használnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: