2011-07-20 17:03:37• hírek • Kocsis Zoltán

A tulajdonosok hátráltatják a munkát

Illusztráció
Illusztráció

Az elmúlt egy-két évben egyre nagyobb gondot okozott tavasszal a talajvíz Szatmárnémetiben, ám az probléma orvoslását gyakran maguk az emberek hátráltatják, mondta Ilyés Gyula polgármester. Tette mindezt annak apropóján, hogy az elmúlt hetekben a Polgármesteri Hivatal javításokat végzett mintegy 400 méter hosszúságban a Baritiu, a Panait Cerna és az Odobescu utcák környékén.

„A kommunista rendszer egyik kevés pozitívuma közé tartozik, hogy jól kiépített árokrendszert hozott létre, amely hatékonyan védte az embereket és a földeket a tavaszi talajvíz felgyűlésétől. Az 1990-es évek eleje óta azonban ezekkel senki sem foglalkozott, így egyre inkább tönkrementek", magyarázta Ilyés.

A polgármester leszögezte, hogy a Kataszteri Hivatalban tapasztalható kusza tulajdonjogi viszonyok, az illegális telekbővítések, az árkok betömése sok helyütt teljesen tönkretette ezt a rendszert és jelenleg is akadályozza rendbetételét.

„A Lucian Blaga sugárúton például sok cég egyszerűen betömte az árkot, hogy így juthasson el a telephelyéhez", magyarázta Ilyés, kiemelve, hogy komoly gondok vannak Szatmárzsadányban és Körtvélyesen is.

A közeljövőben árokkarbantartási munkálatok várhatóak a Toamnei, a Paltinis és a Poligonului utcák környékén, valamint a Károlyi úton és az Ipari Park környezetében. A polgármester elmondta: bár a város megteremtette a pénzalapot ezen probléma felmérésére, a megoldás, a tulajdonjogi helyzet miatt, akár két-három évet is igénybe vehet.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: