2013-10-03 17:04:51• hírek • Szatmár.ro

A tudatos fejlesztésé a jövő

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye fejlesztési szakemberei továbbra is csakis közösen kívánják a térség fejlesztésének ügyét kezelni.

„A történelmi Szatmár fejlesztését segíti minden sikeres és befejezett infrastrukturális fejlesztés, legyen az a határ bármely oldalán" - mondta el Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke ünnepi beszédében október 3-án, a Gacsály-Csegöld és a Jánkmajtis-Gacsály összekötő út ünnepélyes átadásán.

A határ magyarországi szakaszán ugyanis mintegy 18,1 kilométer hosszan sikerült felújítani az említett települések közötti utat. A fejlesztések ünnepélyes átadására dr. Tilki Attila, útügyi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Fehérgyarmat polgármestere hívta meg Szatmár megye szenátorát, ezzel is jelezve, hogy az elmúlt években a két megye által megtervezett közös fejlesztési elképzelések sikere a mai napig közös munka eredménye.

Pataki beszédében kitért arra, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fejlesztések tudatos munka eredményét bizonyítják, hiszen a most átadott útszakasz szervesen kapcsolódik majd a határmenti projektből felújított és hamarosan átadásra kerülő garbolci úthoz.

„Az elmúlt években hidakat építettünk, tudatos fejlesztési terveket készítettünk az együttgondolkodás jegyében. Ennek eredményei most már hatványozottabban érezhetők, és a határ mindkét oldalán élők egyaránt élvezhetik majd ezek pozitív hatásait".

Pataki hozzátette, folytatják a megbeszéléseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei illetékesekkel, ugyanis a következő pályázati ciklusban is egymással együttműködve kívánják a lehető legtöbb támogatást a két megyébe vonzani.

Útátadás Magyarországon - Pataki Csabát is meghívták

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: