2017-12-18 07:01:26• hírek • Blikk.hu

A tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, felemészt – Megszólalt a hajdúszoboszlói hármasikrek apja

Karácsonyi csodaként várták három ikergyermeküket, ám egy csapásra pokollá változott Fábián Tamás élete: Letti, a gyermekek édesanyja megszülte a babákat, majd nem sokkal később meghalt. A fiatal apuka megtörten beszélt a tragédiáról.

"Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három, egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt" – csuklott el Tamás hangja.
 

A gyászoló férj végig párja mellett volt. "Már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával a párom nem érezte jól magát. Hirtelen mindenki kapkodni kezdett: Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem" – némult el a családfő. "A feleségem jobb lába túlzott mértékben vizesedni kezdett a szülés előtti napokban, és köhögött is, annak ellenére, hogy nem volt beteges. Az egyetlen hibája az volt szegénynek, hogy túl magas volt a fájdalomküszöbe. Talán ha jobban látták volna rajta, hogy nincs jól, másképp alakul" – elmélkedett a férfi, aki – ahogy mondta – addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős szerelme haláláért. "Én most sírok ugyan, de aki ezt tette, zokogni fog!"
 

A másfél kilós súllyal született ikrek jelenleg az intenzíven vannak: maradnak, amíg el nem érik a 2,5 kilót.
 

Tamás kamionosként egy-egy hétre volt távol párjától: így akarták megteremteni a gyerekvállaláshoz az anyagi hátteret. "Próbálom magam tartani, haladni előre. Ő is ezt akarná. De be kell látnom, minden támogatásra szükségünk van!"
 

Az apának a Tündérkör Alapítvány segít. "A nap minden percében csörögnek a telefonjaink. Az egész ország összefogott Tamásért és az ikrekért" - mondta Tóth Zsé Ferenc, az alapítvány kurátora.
 

A kórház közleményben rea­gált. "Az édesanyát a szülést követően a HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték a kismama újraélesztését. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex, szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát" – írták.
 

Ritka a HELLP-szindróma. A HELLP-szindróma fellépésekor laboratóriumi eltérések, a vörösvértestek szétesése, emelkedett májenzim -és alacsony vérlemezkeszám jelentkezik. Igen ritka: a szüléseknek kevesebb mint egy százalékánál fordul elő.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: