2011-12-01 13:05:16• hírek • Kocsis Zoltán

A továbbjutásért küzd a Vaslui és a Steaua

A labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek utolsó előtti körében a Steaua és a Vaslui is továbbjutási reményeket táplál. A két román gárdának azonban két topligás nagycsapattal kell farkasszemet néznie. Egyikük dolga sem ígérkezik könnyűnek.

A legegyszerűbb a képlet a D csoportban: ha a Vaslui odahaza legyőzi a Laziót, akkor biztosan továbbjut. A kvartettből a Sporting Lisszabon már továbblépett, a moldovai és a római együttesnek pedig egyaránt 5 pontja van. Mivel a Stadio Olimpicóban 2-2 volt a végeredmény, egy hazai sikerrel a Vaslui a maga javára billentené az egymás elleni meccsek mérlegének nyelvét. Egy vereséggel azonban pont fordított lenne a helyzet: a Lazio betonozná be helyét a legjobb 32 között.

Érdekesség, hogy a Vaslui még soha nem szenvedett vereséget hazai pályán az európai kupaporondon! Igaz, sok esélye nem is volt erre, lévén hogy eddig egy 1-1-es és egy 2-2-es döntetlent ért el a Slavia Prága illetve a Zürich ellen, míg az AEK Athént 2-1-re, a Sportingot pedig 1-0-ra győzte le. Mindkét csapatnak lesznek komoly hiányzói csütörtök este Karácsonkőn: a hazaiak Wesley, a vendégek pedig Dias, Brocchi és Matuzalem szolgálataira nem számíthatnak.

A fentieknél valamivel bonyolultabb a Steaua helyzete, amely a J csoportban a Schalke otthonában lép pályára. A németek az elmúlt fordulóban a Maccabi Haifa ellen elmulasztották bebiztosítani továbbjutásukat, márpedig egy német csapat két ilyen ziccert egymás után nem szokott kihagyni. Vereség esetében a Steaua búcsúzhat az európai kupatavasztól - ha a Maccabi nyer Larnacában. Ha viszont a ciprusiak odahaza nem kapnak ki az izraeliektől, akkor a Steuának még az is beleférhet, ha kikap Gelsenkirchenben. A románoknak leginkább a Raul - Huntelaar támadósorra kell figyelniük: ketten együtt 31 gólt rúgtak idén. Ebből a holland egymaga 23-szor talált az ellenfelek kapujába.

Ami a többi csoportot illeti, az E jelű kvartettben a Stoke egy Dinamo Kijev elleni hazai pontszerzéssel továbbjut. Az ukránoknak viszont nem fér bele a pontvesztés, főleg, ha a Besiktas nyer a Maccabi Tel-Aviv otthonában.

Az F csoportban a listavezető Athletic Bilbao az utolsó helyezett Slovan Bratislavát fogadja és még akár ki is kaphat, mennyiben a Salzburg nem veri meg a Paris St.Germaint. Az osztrákoknak mindenképpen nyerniük kell a franciákkal szemben, minden más eredmény a baszkok és a párizsiak továbblépését eredményezné.

Amennyiben a K csoportban az Odense - Wisla Krakkó és a Twente - Fulham összecsapásokon pontosztozkodás születik, akkor a utóbbi két együttes továbblép. Igazából a Twente már az előző fordulóban elintézte továbbjutását, a Fulhamnek pedig egy hollandiai zakó is belefér, mert a számára legrosszabb esetben az utolsó körben saját szurkolói előtt az Odensét fogadja.

Végezetül a „magyar csoportban" Juhász Roland Anderlechtje eddig valamennyi meccsét megnyerte, így Athénban akár kirándulhat is egy jót. A Szabics Imrét sérülés miatt nélkülöző Sturm Graz viszont csak akkor álmodozhat, ha a moszkvai hidegben legyőzi a Lokomotivot. Minden más eredmény a kieséssel ér fel az osztrákok számára.

Csütörtöki program:
J csoport:

Schalke - Steaua 20.00 DigiSport.hu, ProTV
AEK Larnaca - Maccabi Haifa 20.00
D csoport:
Vaslui - Lazio 22.05 ProTV, DolceSport
Sporting Lisszabon - Zürich 22.05 DolceSport2

E csoport:
Stoke - Dinamo Kijev 22.05 DigiPlus
Maccabi Tel-Aviv - Besiktas 22.05

F csoport:
Salzburg - Paris St.Germain 22.05 Digi.hu
Athletic Bilbao - Slovan Bratislava
K csoport:
Twente - Fulham 20.00 DigiPlus.hu
Odense - Wisla Krakkó 20.00

L csoport:
Lokomotiv Moszkva - Sturm Graz 20.00
AEK Athén - Anderlecht 20.00 DolceSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: