2009-10-28 14:07:04• hírek • Ferenczi Noémi

A törvényes szavazás mellett kampányolnak

A szavazási előkészületeken kívül, a törvényes szavazás mellett kampányolnak a prefektusi intézmény illetve a hatóságok képviselői - tájékoztatott Radu Giurca prefektus.

Szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be a november 22-én és december 6-án sorra kerülő választás előkészületeiről Radu Giurca prefektus. Elmondta, a belügyminisztérium a napokban is tartott távértekezletet a választások szervezési kérdéseivel kapcsolatban. November 22-én nem csak államelnököt választunk, hanem az egykamarás parlamenttel kapcsolatos állásfoglalásunkat is kinyilváníthatjuk. Giurca szerint a dupla szavazás nem bonyolítja számottevően a választást illetve annak előkészületeit, ugyanis egyazon helyiségben, ugyanannak a szavazóháznak a szavazóbiztosaival adhatjuk majd le voksunkat. A szavazásra jogosultak egy fehér és egy kék színű szavazólapot fognak kapni, melyet külön urnában kell majd elhelyezniük.

A csütörtöki nap folyamán a prefektúra jóváhagyás végett továbbítja a szavazóházak elnökeinek neveit tartalmazó listákat a Központi Választási Irodának.

A szerdai sajtótájékoztatón jelen voltak a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének valamint a határrendészek, a rendőrség és a csendőrség képviselői is. Elmondták, mindent megtesznek majd azért, hogy a legnagyobb rendben és törvényesen bonyolódjon a szavazás.

Liviu Taut rendőrfőkapitány a törvényes szavazás fontosságát népszerűsítő kampány üzenetét hangsúlyozta, illetve kérte a sajtó képviselőit, hogy minél szélesebb körben terjesszék azt. Taut elmondta, a törvénytelenül voksolók három illetve hat hónap szabadságvesztéssel sújthatók. Törvénytelenül szavaz például az az állampolgár, aki nem rendelkezik szavazati joggal, hamis igazolványt használ, többször adja le voksát egyazon választás keretében. Az is törvénytelenül cselekszik, aki pénzt fogad el szavazatáért, illetve több szavazólapot dob be az urnába - sorolta a szavazás során előforduló törvénytelenségeket a rendőrfőkapitány.

A közelgő szavazás alkalmával most először bárki tehet bejelentést a 112-es segélyhívó számon, amennyiben a szavazás során kihágásokkal, törvénysértéseket tapasztal.


A választások zavartalan lebonyolításáról biztosították az állapolgárokat a hatóságok képviselői
A választások zavartalan lebonyolításáról biztosították az állampolgárokat a hatóságok képviselői


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: