2008-01-25 23:01:16• hírek • Anna Szelényi

A történelem leghíresebb gyilkosságai

jackA legismertebb gyilkosságok elkövetői mai napig ismeretlenek maradtak.

 

Gyilkosságok, amelyek meglepték az embereket és felhívták a sajtó figyelmét is, nagyjából ismeretlenek által voltak elkövetve. Az ismert gyilkosságok elkövetői sok esetben legendás alakká váltak és a későbbiekben történetük számos regény és film alapjául szolgáltak.

 

- A csupán 6 éves Jon Benet Ramsey kislány esete megrendítette az egész világot. A kislány ismert volt, mivel számos versenyen vett az Egyesült Államokban. A kislányt szüleivel együtt holtan találták házuk alagsorában miután 8 órával azelőtt eltűntnek nyilvánították. A rendőrségnek nem sikerült azonosítania a gyilkost. 2003- ban viszont, újabb próbákat találtak, többek között a gyilkos DNS-ét, amelynek alapján a gyilkost egy kaukázusi férfiként identifikálták. Ám a DNS alapján történő azonosítás nem épp olyan egyszerű, ha egy 1.6 millió személyes adatbázissal állunk szemben. Napjainkban, minden héten újraindítják a keresést, abban a reményben, hogy rábukkanhatnak és a megérdemelt módon büntethetik a család gyilkosát.

- A 22 éves Elisabeth Short- ot 1947, január 15-én gyilkolták meg a Los Angeles-i Leimert parkban. A brutális módon elkövetett gyilkosság felhívta a sajtó figyelmét és nagy hatást gyakorolt a lakosságra. Ez a történet a továbbiakban sok filmet ihletett. A gyilkosság elkövetője viszont, ismeretlen maradt. Több mint 60 ember, köztük nők is állították, hogy ők a felelősek Elisabeth haláláért, de egyik ellen sem lehetett vádat emelni. 

- Az 1982, augusztus 4-én történt gyilkosság sokkolta egész Fall River község, (Massachusetts) lakosságát. Andrew és Abby Borden-t saját házukban holtan találták. Andrew-t többszörösen fejbe verték miközben a kanapén tartózkodott, feleségét pedig ugyanezen a módon ölték meg hálószobájában. A házaspárt saját lányuk, Lizzie találta meg, aki a gyilkosság pillanatában a házban tartózkodott. Később kiderült, hogy a lány egy nappal a gyilkosság előtt mérget próbált vásárolni, a gyilkosságot követően pedig elégette egyik ruháját a sütőben. A gyilkosság eszközét sohasem találták meg, s habár Lizzie-t vád alá helyezték nem ítélték el a próbák hiánya miatt. Ennek ellenére a lakosság kiközösítette és a társadalom kivetettjévé vált.

- A Zodiákus esete egy sorozat gyilkosságot foglal magába, amelyek az 1968- as év végén és az 1969- es év elején történtek. 5 áldozatot írtak ugyanazon gyilkos számlájára, habár több gyilkossággal is összefüggésbe hozták, ezeket nem sikerült bebizonyítani. A gyilkos azonosítására több kísérlet is történt, több mint 2500 lehetséges gyilkost kérdeztek ki, de mai napig sem találták meg.

- Az első helyet a leghíresebb gyilkosságok ranglistáján, Hasfelmetsző Jack foglalja el. Állítólag 5 nőt ölt meg Londonban, az 1888 és 1889- es években. A technikája mindig ugyanaz volt: először megfojtotta áldoztait miután lefektette őket és elvágta torkukat. A halál bekövetkezte után, Hasfelmetsző Jack egy egész sorozat csonkítási műveletet hajtott végre, melynek során a test több részét eltávolította. Mindegyik áldozatból megtartott egy részt, szuvenírként. Az említett eset a történelem leghíresebb sorozatgyilkosságává vált. Az útókor rendezői számos filmet rendeztek a megtörtént eset alapján.

Szelényi Anna

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: