2009-01-08 16:11:44• hírek • Szatmár.ro

Akadozik a buszállomás ügye

Már tavaly októberben megszületett az a tanácsi határozat, mely szerint a Transurban székhelyén új buszállomást hoznának létre. A prefektúra megtámadta ezt a határozattervezetet, az ARR is akadékoskodik - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Simon József, igazgató.

Többször szó volt arról, hogy a vidéki buszjáratok kizárólag a buszállomásról indulhatnak és ide is kell megérkezniük. Mivel Szatmárnémetiben csak egy buszállomás van, a városi tanács jóváhagyta a Transurban azon kezdeményezését, mely szerint egy új buszállomást hoznának létre, mégpedig a Transurban székhelyén.

Azon a tanácsülésen, melyen elfogadták a buszállomás létrehozásáról szóló határozattervezetet, több ellenvetés is elhangzott. A PD-L, liberális demokrata párt tanácsosai a határozattervezet elhalasztását kezdeményezték, arra hivatkozva, hogy túl sok kiadást jelent egy törvényesen, kellő felszereltséggel működő buszállomás létrehozása, annak ellenére sem értettek egyet az állomás kialakításának fontosságával, hogy kiderült: a Transurban saját költségéből teremti elő az ehhez szükséges összeget.

Mivel csupán nyolc tanácsos értett egyet az előterjesztés elhalasztásával, így szavazásra bocsájtották a napirendi pontot. Az RMDSZ tizenegy tanácsosának szavazatával, illetve három másik tanácsos támogatásával végül jóváhagyták a buszmegálló létesítéséről szóló határozattervezetet. Gyakorlatba ületetése azonban nem történt meg, mivel a prefektúra megtámadta azt. Szerintük, először a szállításügyi minisztérium kell jóváhagyja az új buszállomás létrehozását és csak aztán a helyi tanács, továbbá a tanácsnak kétharmados többséggel kellett volna elfogadnia, az egyszerű többség szavazata nem elégséges annak életbe léptetéséhez.

Tárgyalásra január 15-én fog sor kerülni. A Románia Közúti Hatóság (ARR) pedig felszólítást küldött a Transurbanhoz, ők az ott működő büfé miatt akadékoskodtak - magyarázta Simon József igazgató, majd hozzátette, ezen ügyek miatt, egy ideig biztosan nem lesz új buszállomása Szatmárnémetinek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: