2009-11-07 18:20:59• hírek • Gozner Gertrud

Folytatódik a Megadance

Második előválogatásához érkezett péntek este a Megadance táncverseny. A rendezvénynek a Club Infinity adott ismét helyet.

A Romániában egyedülálló verseny célja, hogy felfedezzük a fiatal tánctehetségeket - nyilatkozta lapunknak Lukács Erika tánckoreográfus, a Megadance főszervezője. Minden versenyző egy saját tánccal kell jelentkezzen a versenyre, bármilyen táncstílusban, kortól függetlenül várjuk a jelentkezőket - fejtette ki a főszervező. Egyéni, páros és csapat-produkciókat egyaránt fogadunk - tette hozzá.

Lukács Erikától azt is megtudtuk, hogy a döntőbe jutott versenyzőknek lehetőségük lesz különböző előadásokon és országos valami nemzetközi táncversenyeken résztvenni. Sőt, aki professzionális szinten szeretné űzni a továbbiakban is a táncot, Bukarestben leteheti a szakvizsgát, és megszerezheti a bizonyítványt, amellyel hivatásos táncosként dolgozhat.

Egyelőre helyi szinten szerveztük meg a versenyt, és az érdeklődés függvényében idővel ki szeretnénk terjeszteni az ország többi városára is - magyarázta a koreográfus. Az eddigi elővalogatásokon 12 produkciót láthatott a közönség, viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel a következő válogatásokon több versenyző fog szerepelni. Mikulás és Karácsony között szerettük volna megszervezni a döntőt, de a folyamatos jelentkezések miatt valószínűleg jövőre tolódik - fejtette ki a főszervező.

A következő előválogatásra november 20-án kerül sor, amire a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Mindig óriási buli alakul ki a versenyeken, amit minden egyes alkalommal after party követ - magyarázta Lukács. A zsűri tagjai között megtalálhatjuk Láposi Csabát, a Club Infinity vezetőjét, Muresan Carlat, a Művészeti Líceum 16 éves, zenével és tánccal foglalkozó diákját, valamint Cserey Csaba dobművészt. A zsűri elnöke Lukács Erika koreográfus.


Bármilyen táncstílussal lehet jelentkezni a Megadance versenyre.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: