2006-06-01 17:53:18• hírek • Noemi Brigitta Boros

Folytatják az útjavítást

Újra terítéken a megyei utak karbantartása valamint az Olimpia FC jövője.

Június elsején, csütörtökön 10 órai kezdettel a Megyei Tanács kis üléstermében került sor arra a sajtótájékoztatóra, melynek keretén belül Szabó István, a Megyei Tanács elnöke és Gheorghe Ciocan, a Megyei Tanács alelnöke a megyei utak karbantartásával és felújításával, a hulladékgazdálkodással, illetve az Olimpia futballcsapat jövőjével kapcsolatos információkat osztották meg a helyi sajtó képviselőivel.

Szabó elmondása szerint, az utóbbi csapadékos időszak miatt késnek az útkarbantartási munkálatok, de garantálni tudják, hogy a 91 milliárd lejes beruházást két hónapon belül be fogják fejezni. A napokban készítettek elő egy másik projektet, ami teljes útátépítéseket tartalmaz. Ezt a csomagot, amit 3,5 millió euro hitelből fognak finanszírozni, az elkövetkezőkben fogják licitre bocsátani.

A sajtótájékoztató második pontjaként Szabó ismertette azt a Kormányhatározatot, melynek értelmében Szatmár, Szeben és Iasi megyékben uniós szabványoknak megfelelő hulladékgazdálkodási rendszert kell kiépíteni. A három megyének szánt összegből Szatmár 24,5 millió eurót kap, a munkálatokat pedig ősszel fogják kilicitálni. Ezzel kapcsolatban még júliusban megkezdik a tárgyalásokat egy tanácsadó céggel. A Megyei Tanács elnöke a rossz tapasztalatokra való tekintettel reméli, hogy a licitet nem egy török vagy görög cég nyeri. A tervezetek szerint a megyében szétszórtan hat kisebb hulladéktároló épülne, míg a megye egyetlen nagy hulladéktárolóját- és feldolgozóját Doba és Gilvács közé építenék.

A sajtótájékoztató harmadik pontjaként az Olimpia csapat helyzetét ismertették. Szabó elmondása szerint, a Polgármesteri Hivatal teljesítette amit a csapattal kapcsolatban vállalt, a Megyei Tanács pedig eddig nem támogatta a futballcsapatot. A Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy a közvélemény szerint az Olimpia futballcsapat Szatmárhoz tartozik, és hiba volna megszüntetni egy olyan dolgot, amit nemcsak az országban, de a határokon kívül is ismernek. A Megyei Tanács vezetősége ezért úgy döntött, hogy támogatja a csapatot, és visszamenőleg kifizeti mind a játékosok, mind a vezetők összes  juttatását, ha a csapat a B-divízióban marad, vagyis megnyeri a szombati Dézs elleni mérkőzést.

 

 

 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: