2013-10-04 16:33:25• hírek • MTI

A tiszta szerelemért imádkoztak

Szentségimádás keretében imádkoztak a város fiataljai a tisztán megélt szerelemért csütörtökön este, a szatmárnémeti Szent János és apostol és evangélista templomban.

A Hildegárda templomban gyűltek össze csütörtökön este nyolc órától azok a fiatalok, akik közösségben kívántak imádkozni a tisztaságban megélt szerelemért, elmélkedni annak szépségén, örömein. Jelenlétükkel kifejezték, hisznek a keresztény értékben, önmagukat és egymást is erősíteni akarták meggyőződésükben, de mindenek előtt a Jóisten segítségét kérték a választott útjukon való kitartásra.

A szentségimádási óra elején, miután kihelyezte az oltáriszentséget, a házigazda Ft. Solomayer Sándor plébános, a fiatalok előtt imádkozott. Köszönetet mondott Isten végtelen jóságáért, szeretetéért, mellyel életünk minden percét betölti és kíséri: "Eléd hozzuk a hálaadásunkat mindazért a megszámlálhatatlan jóért, amit egyenként nekünk adtál, családtagjainknak, barátainknak, plébániánknak és az egész egyháznak. Sok ajándékodat és jótéteményedet sokszor észre sem vesszük, elhaladunk mellette, figyelemre sem méltatjuk őket, nem, hogy megköszönjük, vagy hálát adjunk Neked. Ezt a szentségimádási órát különösképp a fiatalokért szeretnénk felajánlani. Az itt jelenlevőkért, minden fiatal barátunkért, plébániánk és városunk minden fiataljáért. Elsősorban azért, hogy ebben az iskolai évben is nagy odaadással és hűségesen követhessünk téged. Felajánljuk ezt a szentségimádási órát nem csak az egyes fiatalokért, de a köztük kialakult kapcsolatokért, szerelmekért, és kérünk téged, áldj meg minden kapcsolatot, mely a fiatal szívekben születőben van. Te látod, hogy ezek a kapcsolatok mennyi örömöt jelentenek, de sokszor fájdalmat és mély sebet is okoznak. Segíts minden fiatalt, hogy őszintén, bátran és tisztán élje meg az ő szerelmét. Segítsd azokat is, akik csalódtak, sebeket kaptak, hogy újra tudjanak kezdeni, és higgyenek a tiszta szerelem erejében boldogságában. Eléd szeretnénk hozni azokat a fiatalokat is, akik baráti körünkben, plébániánkon, vagy városunkban nehézségekkel küzdenek, kiknek mindennapi életét megkeseríti szüleik kapcsolata. Azokat is, akik erkölcsi veszélynek vannak kitéve, veszélyes társaságba járnak, és senki nem óvja, félti és segíti őket."

A szentségimádás keretében közös énekek hangzottak el, elmélkedések, imák a résztvevőktől, melyben megszólították a Mindenhatót, eléje vitték félelmeiket, gondjaikat, fájdalmaikat, de reményeiket, vágyaikat és örömeiket is. Áldást kértek életükre és kapcsolataikra.

Az imaalkalom végén Solomayer Sándor megköszönte mindenkinek a jelenlétet, a közösségvállalást. Elmondta, minden évben kétszer - tavasszal, májusban, és ősszel, iskolakezdés elején - szoktak imádkozni a fiatalokért és a tiszta szerelemért, de ennél gyakoribb imára buzdított: "Amiért ma összegyűltünk azt hiszem, mindannyiunknak annyira fontos, hogy talán minden nap kellene ezért imádkozni. Én arra szeretnélek titeket buzdítani, hogy minden nap legalább egy Miatyánkot mondjatok el azért a jövendőbeliért, hogy tényleg nagyon boldogok tudjatok majd lenni. Ennél fontosabb talán nincs is, mint, hogy megtaláld azt, akivel boldog lehetsz. Ezért érdemes már most imádkoznod."

Solomayer atya ajánlotta a fiatalok figyelmébe a "Tiszta szívek csoportját" is, melynek tagjai minden hónapban találkoznak és beszélgetnek, erősítik egymást a tiszta szerelem melletti kitartásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: