2013-10-04 20:16:54• hírek • Szatmar.ro

A tévé is közvetíti az Olimpia szombati meccsét

Egy hazai egy idegenbeli döntetlen után két mérkőzést megnyert az Olimpia román labdarúgó bajnokság második osztályának II csoportjában, mondható tehát: remekül rajtoltak Csík Tibor fiai. Hatványozottan igaz ez, ha figyelembe vesszük, hogy újonc együttesről van szó. A sárga-kékek szombat kora délelőtt Craiován szeretnék megszerezni harmadik győzelmüket.

A Craiovai CS Universitatea együttese alig néhány hónapos múltra tekinthet vissza, hisz az oltyán főváros polgármesteri hivatala hozta létre a nyáron. Azóta ők és az Adrian Mititelu vezette FC Universitatea Craiova egymást felüllicitálva állítják: ők a legendás Craiovai Universitatea jogutódjai. Az Olimpia már találkozott a FC U-val is, az első fordulóban 1-1-et ért el ellene Szatmárnémetiben.

ACS U nem kezdte valami jól a bajnokságot, egy vereség mellett három döntetlent ért el. Legutóbb Marosvásárhelyen osztozott a pontokon. Akkor a meccs végén akkora tömegverekedés tört ki a pályán, hogy Draghalina, Plesan és Izvoranu piros lapjai miatt nem is játszhatnak az Olimpia ellen. Ott lesz viszont Ferfelea és Curelea, akiket a bajnokságból kizárt Sportul Studentesctől igazoltak.

A szombati meccsen már nem Eric Lincar ül a craiovaiak kispadján, hanem a korábbi kitűnő középpályás, Ovidiu Stanga. „ Stanga a támadó, holland stílust akarja játszatni, ezért a védekezésben maximálisan oda kell figyelnünk, és hasonló odaadással kell játszanunk, mint eddig" vázolta fel Csík, mire számíthatnak tanítványai.

Az Olimpia már csütörtökön elindult Szatmárnémetiből. A fiúk Resicanbányán aludtak, majd péntek reggel még egy edzést is tartottak, aztán folytatták útjukat. „Az eddigi eredmények alapján Craiován is optimistán lépünk pályára, és hogy úgy mondjam, hangya módjára tovább akarjuk gyűjtögetni a pontjainkat. Tudjuk, hogy a Craiova az eddigi sikertelenség miatt nagy nyomás alatt van. Hogy az edzőváltás mennyire vált be nekik, az csak a meccs után lehet eldönteni", mondta Csík.

A kerettel elutazott az onnan néhány hete kizárt Gavrilescu is. Ennél fontosabb azonban, hogy a 13.00 órakor kezdődő meccset élőben közvetíti a TVR3 közszolgálati csatorna.

2. Liga, 5. forduló, II. csoport:

Craiovai CS U-Szatmárnémeti Olimpia
Mioveni-i CS-Aradi UTA
Rm. Vâlcea-i CSM-Beszterceim Gloria
Nagyváradi Bihar FC- Craiovai FC U
Slatinai FC Olt-Resicabányai Metalul
Motrui Minerul- Marosvásárhelyi ASA.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: