2012-04-17 17:45:06• hírek • Szatmar.ro

VSK: az alapszakaszt el kell felejteni

A Gyulafehérvár két mérkőzésen történt elbúcsúztatása után némi pihenőt kaptak a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának játékosai. Ez azonban lejárt, hétfőtől már megkezdték a felkészülést az Arad elleni, szombati (18.00) első elődöntőre.

"A pénteki elutazásig naponta két edzést tart a csapat, mindenki egészséges, a hangulat kiváló, a lányok pedig optimisták. Természetesen mindenki szeretne döntőt játszani, és én hiszek is benne, még akkor is, ha a pályaelőny az aradiaknál van", mondta Florin Muresan szakosztályelnök. A második meccsre mellesleg szerdán Szatmárnémetiben kerül majd sor, míg a mindent eldöntő, harmadik összecsapásra jövő vasárnap - ha egyáltalán lesz rá szükség a két győzelemig tartó párharcban - Aradon.

A két csapat értelemszerűen az alapszakaszban kétszer már összefutott egymással és az Arad mindkétszer nyerni tudott: a Maros partján 66-47-re, a Szamos partján pedig 63-56-ra. "Az alapszakaszban kétszer is kikaptunk tőlük, de ezek a mérkőzések egészen másak lesznek. Egy elődöntős párharcnak más töltete van, és persze itt már nagyobb a tét is", folytatta Muresan.

A két gárda nem csak a pontvadászatban feszült egymásnak az idén, hanem a Közép-Európa Liga elődöntőjében is. Akkor Wasserburgban az Arad a morálisan megkérdőjelezhető módon egy hónapra leigazolt Ciocan és Givens segítségével nyerni tudott. Ez az esemény tovább mélyítette a két klub közötti rivalizálás gödrét, amely a tavalyi szezon végén keletkezett, amikor a VSK mind a Román Kupa, mind pedig a bajnokság fináléját elbukta az Araddal szemben.

Ennek ellenére az aradiak tartanak a VSK elleni elődöntőtől. Legalábbis ez derül ki Marcel Urban nyilatkozatából. "Egy nagyon nehéz és kemény elődöntő vár ránk a Szatmár ellen, amely láthatóan javuló formát mutat, miután a sérültjei, mint Parau vagy Mészáros, felépültek. Példa erre, hogy pályahátránnyal búcsúztatták a Gyulafehérvárt, amely előzetesen kicsit esélyesebb volt a párharcban. Szerintem most a hazai pálya miatt némileg esélyesebbek vagyunk, ráadásul nekünk a Craiova ellen két könnyebb meccsünk volt a negyeddöntőben. De a Szatmárnak is erős és tapasztalt alapcsapata van, így nagyon fel kell készülniük a lányoknak" .

Fontos megemlíteni, hogy a VSK ezúttal is indít buszt a mérkőzésre, aki elkísérné a lányokat, az Kibédi Adalbertnél jelentkezzék a 0744-517378-as telefonszámon.

Ami a másik elődöntőt illeti, az alapszakaszt megnyerő Targoviste toronymagas favoritként csap össze a Marosvásárhellyel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: