2014-06-02 16:16:41• hírek • Szatmár.ro

A tettek napja volt május 31-e

Jó példát mutatott az ifjúság a tettekben kifejezett vágyával, hogy szebbé, jobbá tegye környezetét.

„Helyben kell szebbé tenni a világot!" - volt a mottója, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében első alkalommal megrendezett Tettek Napjának, melyhez kilenc plébánia is csatlakozott. A május 31-én zajlott megmozdulás célja a fiatalok ösztönzése volt arra, hogy észrevegyék a környezetükben jelentkező szükségeket, és önkéntes tevékenységükkel válaszoljanak ezekre. Az akció tehát összefogásra, közhasznú feladatok elvégzésére bátorított, a plébániák ifjúsági csoportjainak képviselői kipróbálhatták, mit jelent önkéntesként másokért és környezetükért tenni.

A Nyugat-európai országokban már ismert, és évek óta gyakorolt akció a Szatmári Egyházmegyében is sikeresen debütált, a gyerekek és fiatalok temetőt takarítottak, játszóteret javítgattak, templom- és plébániaudvart rendezgettek, kerítést és ajtót festettek, de betegeket is látogattak. Az egyházmegyei ifjúsági iroda mindebben a promotor, impulzusadó szerepet töltötte be, biztatva a csoportokat, hogy ilyen formában is mutassanak példát társaiknak, akár máskor is, önszerveződve induljanak önkéntes feladatvégzésre.

Tettek napja

A plébánosaik és a hitoktatók által koordinált és vezetett csoportokat alkotó fiatalok jól érezték magukat a nap során, mint elmondták, jóleső érzés töltötte el őket amiatt, hogy jót tehettek, az elvégzett munkájukra pedig értékként tekintenek.

Az Ifjúsági Iroda képviselői, Csiszár Lóránt és Tyukodi Beáta SJC. figyelemmel kísérték az akciót, és a következő években is szeretnék ösztönözni a Tettek Napja megrendezését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: