2016-10-02 09:04:02• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

A test lámpása a szem

Tisztánlátásra, szeretetre, jóságra buzdítva kezdte nyolcadik évadát a Hit és gyógyítás előadássorozat. Ősztől tavaszig, minden hónap utolsó péntekén találkozni lehet a népszerű szatmárnémeti eseményen vallási, etnikai és politikai hovatartozástól függetlenül.

Az új évad első előadására pénteken került sor 18 órai kezdettel a megszokott helyen, a Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében. Az erdődi Székely testvérek voltak a hangulatfelelősök, nem is maradt el a jókedv és a zene szárnyain való nosztalgiázás sem.

Stan Zsolt a Szatmárnémeti Keresztelő Szent János születése görög katolikus templom parókusa a hit részben arról szólt, hogy Isten mindent nagyon jónak teremtett, éppen ezért nincs okunk ezt a világot lebecsmérlően szidni. Ő a szeretet Istene. Útmutatás volt ez a következő évadra, mely így Isten szeretetéből indult el és ki.

Dr. Puskás Csaba családorvos és a Szatmári Református Egyházmegye újonnan beiktatott főgondnoka előadásában nemcsak orvosi szaktudását tapasztalhatta a gyülekezet, hanem bibliai tisztánlátása is érezhető volt. A szemről, a látásról szólt tisztán, világosan és tanulságosan, de Szentírás üzeneteit sem hallgatta el: „A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, egész tested világos lesz. Ha pedig a te szemed gonosz, egész tested sötét lesz" (Máté. 6, 22)

Egypercesével közönség elé lépett András Gyula nyugalmazott színművész, az előadássorozat örökös tagja is, de többen is hozzászóltak az előadáshoz, születésnapost is köszöntöttek, és igazán érezhető volt az, hogy a Hit és gyógyítás egy igazi közösség, ahova gyógyulni járnak a résztvevők. Erre eszközként használja Isten a szervezőket: Dr. Vass Zoltánt, Sipos Miklóst és Dr. Tallián Ferencet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: