2012-08-14 12:33:53• hírek • Szatmár.ro

A test és a lélek egészségének fontossága a PMN-en

A Partiumi Magyar Napok nem csak az önfeledt szórakozásra ad lehetőséget, hanem a lelki feltöltekezésre is.

A mindennapok rohanásában a Szolgáló Szeretet Sátor a nyugalom egy békés szigete szeretne lenni augusztus 25-én, szombaton a Kossuth-kertben.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Diakónia Munkacsoportja (Egyházmegyei Caritas Szervezet, Máltai segélyszolgálat, Egyházmegyei Kórházpasztorációs Iroda, Plébániai szeretetszolgálat, Börtönpasztoráció) szervezésében 13 és 20 óra között egészségügyi sarok működik majd, ahol ingyenes vérnyomás és vércukorszint mérésre, valamint egészségügyi tanácsadásra jelentkezhet bárki.

Szombaton 14 és 17 óra között a nagymamák és unokáik kerülhetnek közelebbi kapcsolatba egymással a kézműves foglalkozások keretében, de ezzel párhuzamosan zajlik majd 14 és 18 óra között a zene sarok, ahol közösen zenélhetnek gyermekek és felnőttek.

Ha pedig valaki sem kézműveskedni, sem zenélni nem szeretne, akkor a léleksimogató sarokban lelkei beszélgetésekkel és közös imával kerülhet közelebb a lelki megbékéléshez az évtizedes fák árnyékában.

Azok, akik a test egészségével szeretnének foglalkozni a Partiumi Magyar Napokra, több helyen és formában is megtehetik. Augusztus 25-én a Kossuth-kertben a Nagyszínpad környékén megtalálhatják az "Egészségsziget! - mert egészségesen élni jó!" elnevezésű csomópontot, ahol a Szatmár.ro és a Primagym együtt mozgatnak meg minden érdeklődőt. 10 óra és 10 óra 50 között Step aerobic edzésen vehetnek részt.

Vigyázat, erős igénybevétel, nem árt, ha a közelben laknak vagy hoznak csereruhát. 11 és 11.50 között a BodyArt szépségeibe vezetnek be a trénerek, s mivel ezen gyakorlatok egy részét a földre támaszkodva kell végrehajtani, nem árt, ha van matrac, ami megkíméli a ruhánkat. Ha valaki ezt lekésné, akkor még elmerülhet a Deep Work minden bizonnyal izommegfeszítő 50 percében 12 és 12.50 között, s akik a táncos mozgásvilágot részesítenék előnyben, azok feltétlenül álljanak Zumbára készen 13 és 13.55 között.

Eközben ingyenes vérnyomás és vércukorszint mérést végeznek a Korall Klinika és a Caritas West Medica támogatásával. Akiknek pedig szükséges életmód tanácsadással, testzsír-százalék méréssal, mozgásforma tanácsadással, egészséges táplálkozási tippekkel szolgálnak a Primagym szakképzett edzői.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: