2016-04-09 16:16:42• hírek • Hirado.hu, MTI

A terrortámadások ellenére több a turista Franciaországban

A Franciaországba látogató külföldi turisták száma 0,9 százalékkal emelkedett tavaly, s elérte a 84,5 milliót, jóllehet a novemberi párizsi merényletek fékezték a növekedést, mindenekelőtt a fővárosban - közölte pénteken a turizmusért is felelős francia külügyminisztérium.

Jean-Marc Ayrault tárcavezető üdvözölte a "kiváló számokat", és kiemelte, hogy a külföldi látogatók számának növekedése elsősorban az ázsiai turisták ugrásszerű (23 százalékos) emelkedésének köszönhető.

A novemberi párizsi merényletek fékezték ezt a növekedést, mindenekelőtt a fővárosban. Mindent megteszek a Párizsi főpolgármesterrel és tanácsnokokkal, valamint az Ile-de-France régió képviselőivel és a turisztikai szakemberekkel együtt a franciaországi célpontok előnyeinek aktív népszerűsítésére ezen események után" - írta közleményében a külügyminiszter.

Elődje, Laurent Fabius augusztusban azt mondta, hogy Franciaország 2015-ben újabb világrekordot érhet el azzal, hogy túllépi a 85 milliós látogatószámot. Ezt ugyan nem érte el, de Franciaország továbbra is a külföldi turisták elsőszámú célpontja a világon.

Jean-Marc Ayrault pénteken 2020-ra az évi 100 millió külföldi turistát jelölte meg célszámként Franciaország számára.

A francia statisztikai hivatal (Insee) csütörtökön azt közölte, hogy 2015-ben a szállodaipar két százalékos növekedést könyvelt el az előző évhez képest, de ez az emelkedés elsősorban a belföldi turizmusnak köszönhető, miután a 130 áldozatot követelő november 13-i merényleteket követően csökkent a külföldi látogatók száma az országban.

A külföldi foglalások novemberben 6,3 százalékkal, decemberben pedig 16,5 százalékkal estek vissza a statisztikai hivatal adatai szerint.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: