2012-06-07 11:01:01• hírek • Póti Orsolya

A természettudományokat népszerűsítik a szatmári iskolákban

A diákok figyelmét érdekes kísértletek és jól kidolgozott oktatási anyag révén hívják fel a természettudományokra és műszaki ismeretekre.
A diákok figyelmét érdekes kísértletek és jól kidolgozott oktatási anyag révén hívják fel a természettudományokra és műszaki ismeretekre.

A németországi Wissensfabrik egyesület projektjét, a NaWi Plus modult kezdték el alkalmazni a Szatmár megyei német tannyelvű iskolákban. A természettudományi ismeretek átadásáról a nagykárolyi ContiTech, illetve a Continental csoport gondoskodik.

A Continentál csoport 2010 óta tagja a németországi Wissensfabrik egyesületnek, mely elsősorban azért alakult, hogy látványos kísérletek bemutatása és kidolgozott tanítási módszer révén felkeltse a diákok érdeklődését a természettudományok és a műszaki ismeretek iránt.

Mivel a nagykárolyi cég vezetősége eddig is eredményesen támogatta a fiatalok oktatását, matematikai és számítástechnikai képzését, ezért továbbra is aktívan részt vállal a feladatban. Ezen a héten a Szatmárnémeti „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceumban és a Nagykárolyi 1. Számú Általános Iskolában mutatta be a NaWI Plus elnevezésű modul alkalmazását.

A modulok kezeléséhez szükséges műszaki felszereléseket, információs- és tananyagokat, valamint a szakértelmet a Continental csoport biztosítja a tanintézmények számára. Elsőként a „NaWi - Science - How Does That Work" című egység kerül alkalmazásra, melyet elemi iskolás diákok számára fejlesztettek ki - tudtuk meg Kiss Imolától, a cég kommunikációs felelősétől.

A program elindítása előtt a pedagógusokat is felkészítették a cég munkatársai, akik a Dortmundi Egyetem és a Frankfurti Egyetem kémia intézetben sajátították el a természettudományok tanításához szükséges ismereteket.

„Végre mi is kinyithattuk a „Tudománygyár" kapuit. Várjuk, hogy még jobban megismerjük a természet titkait. A modul keretében zajló gyakorlati tevékenységek révén sikerül jobban felkészülnünk, ahhoz, hogy a természet igazi barátai legyünk" - nyilatkozta Bednar Niste Brunno, de la Liceul German „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum egyik tanára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: