2013-06-26 13:28:12• hírek • Szatmár.ro

A természet ezer arca

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, az E-Consult Egyesülettel partnerségben első alkalommal rendezi meg a Túr Menti Védett Területeken a Biodiverzitás Napok elnevezésű eseményét. A rendezvényre július 5 és 6-án kerül sor Túrterebes-Szőlőhegy közelében.

A Biodiverzitás Napok célja felmérni egy adott terület biológiai sokféleségét. A rendezvény külföldi mintára valósul meg, a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia támogatásával. Az eseményen több szakterület kutatói lesznek jelen és mérik fel a szakterületükhöz tartozó élőlényeket. Az adatok összesítését követően egy letisztult képet kaphatunk arról, hogy a vizsgált 2 km2-es mintaterület mennyire gazdag az élővilág.

A Túr Menti Védett Területeken a következő élőlénycsoportok lesznek vizsgálva: madarak, denevérek, vidra és kisemlősök, kétéltűek és hüllők, halak, rovarok, valamint növények. A célterületet két napon keresztül fogja vizsgálni egy 15 főből álló kutatói csoport.

Az esemény nyitott bárki számára, aki szeretné megismerni ezeket a területeket vagy a kutatási módszereket. A rendezvény egy újabb lehetőságet kínál, hogy az emberek jobban megismerjék azt a világot, amely körülveszi őket, színt csempészve a mindennapok egyhangú szürkeségébe.

A résztvevők kisebb csoportokban körbe lesznek vezetve a célterületen, érintve a kutatási pontokat, ahol egy specialista bemutatja a felmérés során használt eszközközöket, módszereket és a különböző fajok ismertető jegyeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: