2011-04-04 15:04:41• hírek • Szatmár.ro

Szex szerelem nélkül

A közfelfogás úgy tartja, hogy egy férfi és egy nő kapcsolatának három fő alkotóeleme van. Ez a barátság, a szerelem és a szex. Egy kapcsolat akkor nevezhető harmonikusnak és fejlődőképesnek, ha mindhárom tényező együttesen helyet kap benne.

Az ideális az lenne, ha egy koktélhoz hasonlóan mindhárom összetevő eltérő arányban szerepelne benne. Tény az, hogy minden egyes kapcsolatnak meg van a maga összetétele, minősége és zamata. A kérdés mindössze az, hogy a szerelem előfeltétele a szexuális vonzalom, vagy a minőségi szex előfeltétele a szerelem? Érvek és ellenérvek hadával szembesülünk, a vélemények mindig is megoszlanak.

A tapasztalatok sok esetben azt kényszerítik ki belőlünk, hogy elfogadjuk azt a megállapítást, mely szerint a szerelem és a szex nem minden esetben függnek egymástól. Ha mondjuk futó kalandról, szakítás utáni bosszúvágyról van szó, nincs szükség szerelemre, de egy tartós párkapcsolatban a szex akkor igazán kielégítő, ha érzelmek és szerelem társul mellé.

Mit jelent a szex szerelem nélkül? A vágyak, az érzelmektől függetlenül önálló életet élnek. A szex indíttatása a vágy, ami a szerelemtől függetlenül ugyanolyan édes lehet. Egyiket sem szabad alul értékelnünk. Hiszen a vágy esetében nem pusztán szexuális ösztönökről beszélünk.

Egy szexuális kapcsolat kezdeti alapja lehet az intimitás. Még egy ilyen kapcsolat esetében sem állíthatjuk, hogy pusztán szexről van szó. Az intimitásnak ebben az esetben legkevesebb 40% szerepe van. Előfordult már veled, hogy olyan partnerrel bújtál ágyba, akihez egyáltalán nem, vagy csak nagyon csekély mértékben vonzódtál? A vetkőzés pillanatában már nincs visszaút, megtehetnéd, hogy visszalépsz, de mégsem teszed. Megtörtént. Igen, jó volt, átélted a mámor pillanatát, kielégültek a testi vágyaid, de mégis hiányzott valami. Csak pillanatnyi kielégülésről volt szó. Mit mondanál erről? Itt nem létezik barátság és szerelem sem. Csak önmagad iránt érzett „önszeretet". Talán nincs miről beszélgetnetek, mindenről eltérően vélekedtek, mások a célok és a tervek. Mintha egy földönkívülivel találkoztál volna. Mégis megtetted, mert akkor, abban a pillanatban arra vágytál.

Abban az esetben, ha mégis tetszettetek egymásnak, szerencsésnek voltatok, hogy egymásba gabalyodtatok és jól éreztétek magatokat. Elismertétek szexuális partneretek ágybeli érdemeit és kölcsönös szimpátia alakult ki. Szavak nélküli megegyezés volt, ahol mindketten megkaptátok azt, amire pillanatnyilag vágytatok. Még sincs közös jövőtök, addig maradtok egymással amíg nem találtok egy olyan partnert, akivel mind testileg, mind lelkileg kiegészítitek egymást. Addig is marad a szex és a vágy.

Az ideális valóban az lenne, hogy szex kísérője mindig a szerelem legyen, de amint tudjuk az élet ennél jóval bonyolultabb forgatókönyvet ír. Nincs mit tenni, a versengés és a természetes kiválasztás, a természet alaptörvényei. Válassz és dönts: szerelem nélküli szex, vagy tiszta szex, aztán örülj annak amit kaptál...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: