2011-04-05 10:13:52• hírek • Szatmár.ro

Párkapcsolati önéletrajz

Napjainkban, amikor egy álláshirdetésre jelentkezünk, az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk, az egy átlátható és reális önéletrajz összeállítása. Ez egy alapkövetelmény, és fontosságát senki sem kérdőjelezi meg. Hitelességét annál inkább.

Fordítsunk eme szokásos helyzeten és készítsünk egy párkapcsolati önéletrajzot. Hogy erről még nem is hallottál? Cseppet sem meglepő, hiszen nem is létezik, pedig ajánlatos lenne. Nézzük, mit írhatunk egy ilyen önéletrajzba?

Képzeljük el a következő jelenetet: egy új kapcsolat kezdetén, elővesszük a kapcsolati önéletrajzot, melyből kiszemelt áldozatunk teljes képet kaphat arról, hány párkapcsolatunk, alkalmi partnerünk, netalán házasságunk volt, majd ennek függvényében eldöntheti, hogy szeretne-e velünk maradni, vagy mégis továbbáll. Ezzel elkerülhetjük a félreértéseket, az ex partnerekre való féltékenykedést és az örökös kémkedést vagy kétkedést.

Most bizonyára azon morfondírozol, nem egészen biztos, hogy a jövendőbelidnek minden kapcsolatodról tudnia kell. Nos, van benne némi igazság. Ha nem is partnered, de legalább saját részedre készíthetsz egy ilyen önéletrajzot. Ebben az feltüntetheted az eddigi kapcsolataid számát, sőt a partnerekkel szerzett tapasztalatok következtetéseit is. Ez önmagad szempontjából is jó, mert ezáltal kapcsolati rendszered átláthatóbbá válik és megtudhatod, minden rendben működik-e a magánéleted területén vagy valami baj van veled.

Hogy milyen jellegű kérdéseket ajánlatos feltenned? Gondolj például arra, hogy melyik kapcsolatodból mit tanultál? Mit szem szerettél az adott partneredben és miért? Mi vezetett szakításhoz? Milyen mértékben élvezetesebb most a szex, mint az első szerelmeddel? Természetesen a kérdések egyénről egyénre változnak. Ez mindössze néhány példa azokra a kérdésekre, melyek segítségedre lehetnek abban, hogy az emlékeid között kutakodva visszaigazolást kapj ezekre. Sőt mi több ez saját hibáidra vagy gyengeségeidre is ráirányítja a figyelmed és segítségedre lehet abban, hogy ezeket kiküszöböld. A múlt tapasztalatai a jelen és a jövő szebbé tételében segíthetnek.

A tapasztalatok és partnerek számától függően, egy ilyen önéletrajznál nem a terjedelem a lényeg, hiszen ezzel nem az a cél, hogy mások előtt felvágj vagy hencegj. Közhelynek hangzik, de amint tudjuk nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Ezt az önéletrajzot nem kell feltétlenül minden partnered előtt felfedned. Ez tulajdonképpen olyan mint egy nyilvántartás, egy emlékfüzet, melyet jó, ha időnként saját tapasztalataid felfrissítése érdekében évente kétszer átlapozol és az év végén levonod a végkövetkeztetést.

Egy ilyen jellegű önéletrajznak az a célja, hogy a  párkapcsolati fejlődést előmozdítsa. Az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett, ezt nem kell feltétlenül leírni elég, ha mentális és vizuális szinten megteszed ezt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: