2017-03-30 09:27:47• hírek • Kocsis Zoltán

A termálvíz kiaknázásának stratégiai fontosságáról tárgyalt a kormánybiztos

Potenciális stratégiai beruházókkal találkozott szerdán Darius Filip kormánybiztos és Altfatter Tamás alprefektus, a megbeszélés témája a termálvíz kiaknázásának optimalizálása volt.

A beruházók felhívták a figyelmet, hogy a termálvízben rejlő lehetőségek felhasználása igen széleskörű lehet. Ez a közintézmények és lakóházak fűtésétől kezdve a gyógyításon (fürdők) és szórakoztatáson (strandok, aquaparkok) keresztül a mezőgazdaságig (fűtött üvegházak) terjedhet.

A kutatások szerint elsősorban Sárközújlakon, illetve az Erdőd – Krasznabéltek – Tasnád vonalon található településeken kiemekedően nagy a termálvízben rejlő potenciál.

Filip megerősítette, hogy a termálvízben rejlő potenciál kiaknázása közel sem optimális Szatmár megyében és reményének adott hangot, mely szerint az érintett települések polgármesterei is felismerik a lehetőségeket és hamarosan újabb és újabb, ezzel kapcsolatos tervek, projektek születnek meg. Emlékeztetett arra is, hogy a termálvíz kiaknázása szerepel a kormányzati stratégiában és uniós forrásokat is le lehet hívni ezzel kapcsolatban.

A beruházók elsősorban az állami- és magánszektor közreműködésétől remélik a befektetések megvalósítását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: