2019-09-05 11:56:40• hírek • MTI / National Geographic

A tengernek elege van a műanyagból

Az Ocean Conservancy nonprofit környezetvédelmi szervezet adatai szerint a tíz leggyakoribb hulladék közül kilenc, amelyet a partok takarítása során összegyűjtenek élelmiszerekkel áll kapcsolatban. 

 

Óriási léptékben növekszik a műanyagból készült élelmiszer-csomagolások mennyisége, mivel jócskán meghosszabbítja az ételek eltarthatóságát, ezáltal nagy hasznot hozva az élelmiszer-láncoknak – olvasható a National Geographic cikkében.
 

A 2018-as szemétgyűjtések során a műanyag csomagolás állt a második helyen a begyűjtött hulladékok között. Ezenkívül a műanyag szívószálak, kupakok, bevásárló zacskók, fedelek, poharak és tányérok voltak még a listán.
 

A lista első helyén, bár nem élelmiszerrel kapcsolatos, de évek óta a műanyag szűrőt tartalmazó cigarettacsikkek állnak.  A szemétgyűjtő akcióban, melyben több mint egymillió önkéntes vett részt, az összegyűjtött szemetet külön kategóriákra osztották és fotókkal dokumentálták.
 

Több mint 69 ezer játék, 16 ezer készülék, egy csillár, egy műanyag karácsonyfa, egy garázsajtó és egy pénztárgép is felkerült a listára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: