2005-09-30 22:16:53• hírek • Szatmar.ro

A teljesítmény autója

A jövő Fordja, a SAV rengeteget elárul a Ford-járművek jövőbeli alakulásáról.

A karcsú, sportos és céltudatos Sports Activity Vehicle koncepcióautó a Ford munkatársainak innovatív gondolkodását tanusítja. A dinamikus, “izmos” forma az új fordos formatervezés fő jellemzője. Az SAV belső tere a rugalmas, alkalmazkodó autó belső újrafogalmazása, három sor üléssel. A feltűnő központi konzol, a finoman megformált kormánykerék a beépített nyomógombos váltóval, valamint a sportülések bizonyítják, hogy ebben az autóban is a vezetési élmény a fő dolog.

Egyéni, folyékonyan fémes, higanyra emlékeztető karosszériájával az SAV letagadhatatlanul árulkodik arról, hogy alkotói sportos vezetésre tervezték. Ez a szándék látszik az autó belső terén is. Finoman megformált, nyomógombos sebességváltóval ellátott kormánya, a csípőt szilárdan tartó sportos ülései és az egés belső tér a teljesítmény-központúságról árulkodik. Még a felhasznált anyagok kiválasztását, köztük az új, légáteresztő szöveteket is a sportruházat legújabb divatirányzatai ihlették.

 

 A testesen áramvonalas SAV csak úgy hemzseg az aktív életet élő emberek személy- és csomagszállítási szokásait megkönnyítő, forradalmian új ötletektől. Az SAV formáját férfiasságot, tartalmat és erőt sugárzó vonalak határozzák meg. Egyedülálló arányai mellett ez a formatervezési megközelítés az, amely meg fogja határozni az európai Ford formatervező csapatának további munkáit is.

A SAV a fejlett, “első osztályú”, rugalmas hátsóülés-koncepciót, amellyel először a Focus C-MAX-ban találkozhattunk, egyesíti a távirányítós hátsóülés-rendszerrel és egy integrált tárolórendszerrel. A hátsó üléssort képező három különálló ülés egy gombnyomással átrendezhető a nagyobb tér és kényelem kedvéért

 

Az SAV sziluettje egyedülálló. Az áramvonalasra megdöntött szélvédő és az utána, a hátsó légterelőhöz merészen ívelő tető jellemzik. Kiállása első pillantásra megkülönözteti a ma ismert más, többszemélyes autótól. Széles, 21 colos gumikon áll, amelyek alumíniumfelniken feszülnek. Az erős oldalsó vonalak és a feltűnő, kerék fölötti ívek céltudatos, nagy teljesítményű autóvá teszik az SAV-t, és egyértelműen meghatározzák a közeljövő formatervvilágát az európai Fordnál. (Ford)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: