2020-05-12 17:55:11• hírek • Agerpres

A települések közti utazáskor a szükségállapot után is kötelező lesz a felelősségvállalási nyilatkozat

A település elhagyásakor a szükségállapot után is kötelező lesz a felelősségvállalási nyilatkozat - közölte keddi sajtóértekezletén Klaus Iohannis államfő. Az előírás alól kivételt képeznek a nagyvárosi agglomerációk.

Az elnök leszögezte, a vészhelyzeti bizottság szabja majd meg azokat az indokokat, amelyekkel elhagyható a lakhely szerinti település. Az államfő azt is elmondta, hogy a szükségállapot feloldásával megszűnik a kijárási tilalom, és nem lesz szükség nyilatkozatra a településen belüli mozgáshoz. A hatóságok ugyanakkor azt ajánlják, hogy május 15-e után nyissák meg a parkokat.


"Május 15-étől kötelező lesz a védőmaszk használata a nyilvános zárt terekben, például ha üzletbe megyünk, vagy ha tömegközlekedési eszközön utazunk. Hasonlóképpen kötelező lesz, hogy tartsuk egymás között a másfél méteres távolságot. (...) Kötelezővé válik a kézhigiénia betartása is" - fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában. Az elnök kifejtette, a járvány "még köztünk van", a halálos áldozatok száma megközelítette az ezret, és több száz új koronavírusos megbetegedést jegyeznek naponta, ezért be kell tartani "néhány egyszerű, de annál fontosabb" szabályt.


Klaus Iohannis kedden megbeszélést tartott a Cotroceni-palotában a koronavírus-járvány kezeléséről Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel, Virgil Popescu gazdasági miniszterrel, Cătălin Predoiu igazságügyi miniszterrel, valamint Raed Arafattal, a katasztrófavédelem vezetőjével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: