2018-09-03 10:20:22• hírek • Bede Emőke

A tél közeledtével újra akcióba léptek a fatolvajok

Szempillantás alatt telt el a nyár, s ugyanilyen gyorsan illan majd el az ősz is. Épp ezért fontos, hogy időben gondoskodjunk a téli tüzelőről, ezt pedig sok illegális fakitermelő ki is használja.

A Szatmár Megyei Csendőrség közleménye szerint szeptember 1-én Vámfalu területén tartottak ellenőrző akciót, s az itt töltött néhány óra alatt öt fatolvaj is horogra akadt. Mivel sem a két lovasszekér, sem a három jármű tulajdonosa nem tudott előállni a fa eredetét igazoló dokumentumokkal, ezért mindannyiukra komoly pénzbírságot róttak ki, melyeknek összértéke eléri a 25 ezer lejt.
 

Néhány hónappal ezelőtt a csendőrség vezetője, Ovidiu Popa arról számolt be, hogy a fatolvajok egyre találékonyabbak, már ami a szállítást illeti. Elmondása szerint újabban zárt terű kisteherautókkal és hűtőkocsikkal szállítják a lopott fát, ezzel csökkentve a lebukás esélyét. A törvénytelen fakitermelés és a külföldön történő értékesítés miatt a fa beszerzési ára egyre csak emelkedik, erdészek szerint ez az árrobbanás akár olyan mértékeket ölthet, mellyel a lakosság csak nagyon nehezen tud majd lépést tartani. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: