2014-11-27 16:36:05• hírek • Szatmár.ro

A tékozló fiú Szatmárnémetiben

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes december 11-én, csütörtökön 19 órától Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában mutatja be A tékozló fiú című előadását. Jegyeket 15 lejes, illetve diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lejes áron a színház jegypénztárában vásárolhatnak, hétköznap 10 - 17 óra között, valamint előadás előtt egy órával.

Mindannyian időnként megkérdőjelezzük a teljes szabadság, szabadosság modernkori vívmányait, a pénzzel megvehető pillanatnyi jólétet, álboldogságot. Azonban mindenkinek más és más pillanatban jön el a felismerés, hogy az ember legbelsőbb igénye mégis a pénzzel megfizethetetlen apai-nagyapai örökség, amely többé tehet bennünket egyszerű fogyasztónál, statisztikai adatnál, lélektelen költségvetési tételnél. Hitünk szerint ez a tiszta forrásból származó eredeti kultúra tesz minket többé, ez emelte ki az embert az állatsorból, ez tartotta a reményt a történelem túlkapásainak idején, és ez emelhet ki újra a fogyasztói társadalom lélektelen hajtásából. Hogy ismét hazatalálhassunk. Hiszen, Pilinszky szavaival élve, „Valamennyien tékozló fiúk vagyunk, azzal a különbséggel, hogy egyesek az atyai háztól eltávolodó, míg mások már a visszavezető úton járnak."

A tékozló fiú a népi kultúra, pontosabban a népzene és néptánc eltékozlását jeleníti meg. A tékozló fiú bibliai történetével párhuzamot vonva, az előadás azt a folyamatot járja körbe, amely végeredménye napjainkban is tapasztalható: a közösségi élmény felszámolása, az igazi értékek bedarálása a rohanó világ és a fogyasztásra buzdító társadalom által.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: