2015-10-30 12:08:55• hírek • Szatmár.ro

Minden felelősség a polgármesteri hivatalé!

Megszavazták a 17-es lakónegyed és a Kárpátok I. és II. parkolóinak megvalósíthatósági tanulmányát.

Szatmárnémeti Városi Tanácsa legutóbbi ülésén megszavazta a Kárpátok I és II. valamint a 17-es számú lakónegyedben kialakítandó, egyelőre összesen 23, javarérszt tömbházak által határolt belső udvarban zajlú munkálatokat. A munka ebben az esetben parkolók illetve zöldövezetek kialakítását jelenti azokon a részeket, ahol korábban többségében illegálisan felépített garázsok álltak.

A városi tanács RMDSZ-frakciója nem is olyan régen sajtóközleményben adott hangot elégedettlenségének a polgármesteri hivatal parkolóépítéssel kapcsolatos munkája és annak hatékonysága kapcsán, a tanácsülésen pedig kijelentették: ugyan megszavazzák a szerintük ezer sebből vérző határozattervezetet, hogy senki se mondhassa, hogy gátolják a megyeszékhely fejlődését, ám az ügyben minden felelősséget a polgármesteri hivatalra hárítanak.

Nits János urbanisztikai szakember kiemelte: nincs koherens stratégia a parkolóépítéssel kapcsolatban. Egy jól átgondolt, pontos projektre lett volna szükség a megvalósítást illetően, de ilyen nem létezik. A belső udvarok kialakítását célzó projektekről - összesen 23-ról van szó - pedig messziről látszik, hogy "futószalagon" készítették őket. "A munkálatokra elkülönített összeget az idei évre irányozták elő a költségvetésből, ám már október vége van és a munkálatok sehogy sem állnak" - tette hozzá Nits.

"Rengeteg kérdésünk van az ügy kapcsán, amikre eddig nem kaptunk választ. Most hivatalosan, írásban hat kérdéssel fordultunk a polgármesteri hivatalhoz. Olyan részletekre vagyunk kíváncsiak, hogy milyen szempontok alapján választották ki az adott 23 udvart a  meglévő 53 közül, amelyeknek a megvalósíthatósági tanulmányait és műszaki-gazdasági mutatóit megszavazzuk? Az is érdekelne, hogy a polgármesteri hivatal szerint mikorra fejezik be a munkálatot. Többek között ezekre a kérdésekre várjuk a választ" - mondta a tanácsülésen Maskulik Csaba tanácsos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: