2015-10-03 13:30:57• hírek • Szatmár.ro

A te tested, a te EGÉSZséged!

Egészségügyi előadás lesz október elején az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezete szervezésében.

Október első napja Romániában a mellrák elleni küzdelem napja hivatalosan. S mint minden betegségnél, itt is a megelőzés a legfontosabb. Ám ezt elég nehéz egy olyan országban, amely szinte kizárólag a gyógyításra figyel, s arra is nehézkesen. A megelőzésben Magyarország messze előttünk jár, hiszen ott egy bizonyos kor felett nemhogy lehetőség, de kötelezettség a szűréseken való megjelenés, amelyhez "behívót" is kapnak, s természetesen ingyenes.

Romániában mindenféle manőverekre van ehhez szükség, mert a méhnyakrák-szűrés is csak ötévente ingyenes, s akkor sem egyszerű elvégeztetni. Szatmárnémetiben is aggasztóan magas a nők körében a rákos, illetőleg daganatos megbetegedések száma. Éppen ezért szeretné az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezete a figyelmet - legalább a nőkét - erre a területre irányítani.  Október 5-én Szatmárnémetiben a Németi református Egyházközség gyülekezeti termében Dr. Andó Katalin, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Imagisztikai Osztályának osztályvezetője tart előadást 18 órától: A te tested, a te EGÉSZséged! címmel.

"Ha mi magunk nem figyelünk a saját szervezetünkre, akkor más nem fogja megtenni. Ez nem önzés, nem egoizmus, hiszen azzal, ha magunkra figyelünk, egyúttal a családunkra és a környezetünkre is gondolunk, hiszen minden ép és egészséges nő a családja és a társadalom boldogsága is egyben" - nyilatkozta Major Melinda, a megyei nőszervezet elnöke, majd hozzátette, hogy ez az előadás csak egy apró lépés, de feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a nők elkezdjék komolyan venni a saját egészségüket.

Az eseményen résztvevők közül mindenki megkapja majd a mozgalom nemzetközi jelének számító rózsaszín szalagot, s egyben a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ezt viselje egy egész napon keresztül, hogy minél több emberhez eljusson a megyében az üzenet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: