2018-03-29 13:39:57• hírek • Bede Emőke

A távozó férfiak helyét két nő vette át a Helyi Tanácsban

Csütörtökön újra asztalhoz ültek a Helyi Tanács tagjai, a napirendi pontok megvitatását azonban a két új tag beiktatása előzte meg.

Erre azért volt szükség, mivel a szociáldemokraták két fontos szószólója is beadta a lemondását. Az egyik Roca Radu Tiberiu volt, akit idő közben megtettek az Országos Környezetvédelmi Ügynökség alelnökévé. Mivel megbízatása Bukarestbe szólította, ezért kénytelen volt lemondani itt betöltött tisztségéről. A másik tanácsos, aki egyelőre kiszállt a játszmából, Sumlas Silviu Valentin. Ő személyes indokokra hivatkozva hagyta el a tanácsot.
 

A két PSD-s tag helyére két nő ült. Salagean Mariana és Glodean Enikő a csütörtöki tanácsülés kezdetekor le is tette a hivatali esküt. Ezt követően pedig ugyanolyan szavazati joggal rendelkeztek, mint bármelyik másik tag, így a délután során hozott döntésekben már nekik is fontos szerepük volt.
 

A város polgármestere gratulált a két új tagnak, illetve sikeres együttműködést kívánt nekik. A városvezető gondolataiban a különböző frakciók képviselői is osztoztak egyenként fejezve ki gratulációikat az újonnan érkezőknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: