2009-06-03 18:13:46• hírek • Parajdi Andrea

Óvoda épülhet a Kossuth kert mellé

Megoldódhat a Mondiala óvoda tulajdonjogi procedúrák miatt több mint másfél éve húzódó problémája. A mostani tervek szerint az épületet visszakaphatja a tulajdonosa, ugyanis a Kossuth kert mellett egy 1,5 hektáros területen óvoda építését tervezik, ahová majd átköltözhet az intézmény.

A Nagypiac mellett található Mondiala óvoda épülete magántulajdonban van, korábban a tanfelügyelőség használati jogot nyert az ingatlanra, ám a tulajdonos már több mint másfél éve visszaigényelte az épületet. A helyi tanács több megoldáson is gondolkodott, azonban az egyik legkézenfekvőbb, nem hivatalos döntés mostanság született meg.

-Nemrégiben tudtuk meg a Tanfelügyelőségtől, hogy Szatmárnémeti is szerepel a Tanügyminisztérium óvodaprogramjának listáján. Ez azt jelenti, hogy kormánytámogatás által egy új óvoda létesülhet Szatmárnémetiben - magyarázza Ilyés Gyula polgármester, hozzátéve, hogy a beépítendő terület kijelölése komoly gondot jelentett, hiszen a városnak saját tulajdonában már nincsenek központi részen telkei.

A Kossuth kert mellett, a vonatállomással szemben található az egykori vízüzem, amely ma már nem funkcionál. A város ezt a területet nézte ki az új óvoda helyszínéül, ahonnan akár direkt átjárás is lehetne a Kossuth kertbe. A beruházás egyébként körülbelül 1 millió euró értékű.

Mint megtudtuk a június végi városi tanácsülésen jóváhagyásra elő akarnak terjeszteni minden olyan dokumentumot, amely lehetővé teszi a terület beépítését.


Ilyés Gyula polgármester június végéig elő szeretné terjeszteni az óvoda építéséhez szükséges határozattervezetet
Ilyés Gyula polgármester június végéig elő szeretné terjeszteni az óvoda építéséhez szükséges határozattervezetet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: