2017-05-05 12:57:31• hírek • Szatmár.ro

A tavasz ünnepe – idősek öröme

Ifjúságuk tavaszainak emlékét idézték fel a szatmárnémeti Reménység klub tagjai és Nagymajtényból érkezett vendégeik a csütörtökön tartott ünnepségen.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység Központjában különleges nap volt a csütörtöki, hiszen a klubtagok májusfát állítottak, szerenádot adtak és fogadtak, megemlékeztek az édesanyákról, valamint a klub fennállásának 24. évfordulójáról, köszöntötték az április-május hónapban született klubtársakat és végül báloztak is egy nagyot.

Az eseményen a nagymajtényi Nagyboldogasszony idősklub 10 tagja is részt vett. A négy és fél évvel ezelőtt megalapított nagymajtényi idősközponttal nagyon szoros az együttműködés, a két klub tagjai rendszeresen ellátogatnak egymáshoz, közös kirándulásokat szerveznek, tapasztalatot cserélnek, élményekkel gazdagodnak.

A Reménység központban 20 éve szerveznek májusi bált, tudtuk meg Hauler Magdolnától, az intézmény vezejétől. A bált megelőző napon a klubba járó idősek fiatalos lelkesedéssel díszítették fel a májusfát. A 70 éves klubtagok is ugyan serényen másztak fel a létrára, hogy felaggassák saját szalagjaikat. Voltak olyan évek, amikor a Szamos-partról kerítettek fát és cipelték a vállukon a klubig – mesélte mosolyogva Magdolna, pár éve viszont már saját nevelésű májusfája van a központnak – tette hozzá büszkén.

A klubban a kezdetek óta nagy hangsúlyt fordítanak a hagyományőrzésre. Ilyen szép szokás a májusi szerenád. A klubtagok többsége kapott vagy adott fiatalkorában szerenádot, de van olyan idős is, aki a klubban ismerkedett meg ezzel a hagyománnyal. Mint minden évben, a férfiak harmónika kíséretében nótákat énekeltek a központ ablakában álló hölgyeknek, akik szimpátiájuk jelzéseként virágot dobtak a szívükhöz legközelebb álló „legénynek”.

A szerenád után az édesanyákról emlékeztek meg verssel, dallal, majd az április-május hónapban született klubtársak köszöntése következett. Az ünnepeltek között a klub legidősebb tagja a 90 éves Rist Mária is jelen volt. Az esemény bállal végződött, melynek keretében az idősek újfent bizonyították, hogy nemcsak lélekben fiatalok, de fizikai erőnlétük is kiváló. A Caritas Reménység központja a mindennapok és ünnepi alkalmak során is küldetését teljesíti: közösséget teremt, s ezáltal reményt ad az időseknek, aktív életmódra ösztönzi a klubtagokat, hiszen együtt minden jobb, az idős évek is szebbek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: