2012-01-19 16:10:32• hírek • Póti Orsolya

A társulásokban látják a jövőt

Az írásbeli vizsga után Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke látta el hasznos információkkal a gazdákat.
Az írásbeli vizsga után Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke látta el hasznos információkkal a gazdákat.

Gazdavizsgát rendezett január 19-én a Szatmár Megyei Agrárkamara. Az írásbeli vizsga után Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke látta el hasznos információkkal a gazdálkodni vágyókat.

Három és fél hónapos tanfolyam után vizsgát szervezett a megyei agrárkamara, amelyre a szomszédos megyéből is jelentkeztek. A tanfolyamra beiratkozott húsz gazda közül tizenhét jelent meg a január 19-i szóbeli és írásbeli vizsgán. Két Szilágy megyei gazda is részt vett a kurzuson, ugyanis ott nem indult ilyen képzés.

Az írásbeli vizsga után Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke látta el hasznos információkkal a gazdákat. Az elnök arra biztatta őket, hogy alkossanak egyesületeket, ugyanis mezőgazdasági perspektívából az együttműködésben van a jövő. A társulások által könnyebben lehet a mezőgazdasági termékeket értékesíteni, valamint így nagyobb eséllyel lehet pályázatokat megcélozni.

A vizsgát követő tanácskozáson szóba került egy kisebb kereskedelmi lánc kiépítésének terve, ugyanis ennek megvalósulása megoldást jelentene az értékesítés területén.

A vizsgán minden résztvevő átment, ezáltal nőtt Szatmár megyében a diplomával rendelkező mezőgazdászok száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: