2012-01-26 18:43:04• hírek • Czinzel László

Átmasíroztak a városon a tüntetők

Betartották a szavukat az Electrolux dolgozói: csütörtökön több százan vonultak végig fél Szatmárnémetin, tiltakozva a gyár vezetőinek döntései és tevékenysége ellen.

A svéd vállalat szatmárnémeti gyárának alkalmazottai kora délután kezdtek gyülekezni a létesítmény udvarán és három óra körül kezdtek el tüntetni főnökeik ellen. Az előre megtervezett útiterv szerint a protestálók megindultak a város központja felé. A Rákóczi és a Kazinczy utcák valamint a Szabadság-tér érintésével az Október 25 térre, a Közigazgatási Palota elé vonultak, miközben a gyár vezetői valamint a román kormány ellenes szlogeneket énekeltek - kiabáltak.

A több száz ember 17 óra előtt néhány perccel hagyta el az ún. Új Központot, azt skandálva, hogy „Holnap visszajövünk". A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a tiltakozók pénteken, hétfőn és kedden is engedélyt kaptak a csütörtökihez hasonló protestáláshoz.

Az Electrolux alkalmazottai kedd délután szüntették be a munkát és ígéretük szerint addig nem is folytatják, amíg nem teljesítik követeléseiket. Ezek között szerepel, hogy idén is a 2011-es kollektív munkaszerződések legyenek érvényesek. Februártól száz, majd ősszel újabb száz lejes fizetésemelést követelnek, valamint azt, hogy ne töröljék el a különböző prémiumaikat.

A gyár vezetői jelen pillanatban nem tartózkodnak az országban, ezért a szakszervezeti vezetők nem tudtak velük tárgyalni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: