2006-11-09 23:18:49• hírek • Szatmar.ro

A tanügyminiszter megígérte

 Mihail Hardau szerint minden tanár megkapja év végéig az elmaradt fizetését.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a parlament költségvetési és pénzügyi bizottságai az oktatási tárca számára a GDP 5,2 százalékát, vagyis 19,767 milliárd lejt hagyta jóvá a 2OO7-es esztendőre. Mihail Hardau tanügyminiszter ugyanakkor felháborodottan vette tudomásul, hogy a tanügyi szakszervezetek ismét sztrájkkal fenyegetőznek, hiszen véleménye szerint a Kormány betartotta a korábban tett ígéreteit. A tanügyi szakszervezetek tegnap újabb, meglepetésszerű tüntetéseket helyeztek kilátásba.

A miniszter véleménye szerint a lehetőségekhez mért maximális keretet hagyták jóvá az oktatási tárca számára, mivel prioritásnak tartják az e téren való felzárkózást, ezért nem tartja jogosnak a tiltakozást.

Hardau ugyanakkor jobb hírrel is szolgált a tanügyisek számára: a tanárok év végéig megkapják a folyóbéreket és az elmaradt fizetéseket – jelentette ki tegnap. A kormány 690 millió új lejt utalt ki a tanügyminisztériumnak a 2001 októbere és 2004 szeptembere közötti időszakban elmaradt bérek kiegyenlítésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: