2012-03-07 15:41:38• hírek • szatmar.ro

A tanintézmények döntsenek az egyenruhákról

A szenátus oktatási bizottsága nemet mondott az egyenruhákra. Fotó: scoalaedu.ro
A szenátus oktatási bizottsága nemet mondott az egyenruhákra. Fotó: scoalaedu.ro

A szenátus oktatási bizottsága negatívan véleményezte az egyenruha kötelezését az oktatási intézményekben. A határozatról március 6-án, kedden döntött a szakbizottság.

Többórás vita után az oktatási bizottság elutasított egy olyan törvénykezdeményezést, amely kötelezővé tette volna az egyenruha viselését az oktatási intézményekben. Bokor Tibor a bizottság RMDSZ-es tagja az ülés után elmondta: jelen pillanatban is létezik törvény, amely lehetőséget biztosít minden tanintézménynek, hogy a vezetőtanács döntése alapján egyenruha vagy más azonosító jel bevezetését szorgalmazza. „Ha komolyan gondoljuk azt, hogy decentralizációt akarunk, akkor meg kell adni a szabad döntés jogát minden oktatási intézményeknek ebben a  kérdésben. A vezetőtanácsok feladata pont az, hogy a szülőbizottsággal és a diákönkormányzattal való konzultáció után meghozza a legjobb döntést" - tette hozzá. Bokor Tibor szenátor úgy gondolja, hogy az iskola kell meghatározza azt a nevelési irányt, amely számára a leghatékonyabb működést biztosítani tudja.

A gyűlésen csak a koalíciós pártok tagjai vettek részt, ők 4-2 arányban utasították el ezt a kezdeményezést. Az egyenruha kérdéséről a szenátus plénuma dönt majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: