2011-11-30 11:42:26• hírek • Kocsis Zoltán

A tanfelügyelőség passzivitása miatt megy tönkre a 13-as iskola

Megrongált, hiányos kerítés, betört ablakok, nyitott szekrények, omladozó vakolat és szemét minden mennyiségben. Ilyen állapotban találtuk szerdán a Batizi úton azt az ingatlant, amely néhány éve még a 13-as számú Általános Iskola volt. Ez a Szatmárnémeti Városi Tanács korábbi döntése nyomán a Helyi Rendőrség Főparancsnokságának kellene otthont adnia. Pedig a külső festésen látszik, hogy nem olyan régen újíthatták fel és erről tanúskodik a kazánház is.

„Az épület immár két éve kihasználatlanul áll. Noha szükségünk lenne rá, egy felelőtlen köztisztviselő minősíthetetlen hozzáállása miatt nem tudjuk használni - fakadt ki a keddi városi tanácsülésen Kereskényi Gábor alpolgármester. Egyszerűen már nem tudunk mit tenni, a Tanfelügyelőség ugyanis hosszú hónapok óta nem hajlandó beleegyezését adni az épület átvételére. Kérem a tanácsos társak és a közvélemény segítségét, mert a Tanfelügyelőség egyszerűen figyelmen kívül hagyja a Városi Tanács döntését".

Az alpolgármester elmondta, hogy már több alkalommal is írásban fordultak a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséghez, sőt, a Tanügyminisztériumhoz is panasszal fordultak. Eredmény semmi.

Próbáltuk megkeresni Mariana Popa főtanfelügyelőt, hogy megtudjuk, mi az általa vezetett közintézmény hivatalos álláspontja. A sajtó körében okkal nem túl népszerű tisztviselőt azonban többszöri próbálkozásra sem tudtuk elérni. „A főtanfelügyelőnő jelenleg nem tartózkodik a munkahelyén, elérhetőségét nem adhatjuk meg", kaptuk a rövid választ a tanfelügyelőség titkárságán is. Hol is tartózkodhatna egy tisztviselő szerda délelőtt....

Popa körül nem ez az egyetlen botrány, ami az utóbbi napokban kirobbant. Pénteken jelent meg a Nemzeti Korrupcióellenes-Ügynökség (DNA) honlapján, hogy vizsgálatot indítottak a főtanfelügyelő asszony ellen. A vád szerint 2009-ben csak akkor volt hajlandó kifizetni az egyik tanügyi intézet épületének felújítási munkálatait, amennyiben a teljes összeg 3%-át, szám szerint 3.000 lejt ő maga kapott meg.

Ioan Precup, a szatmárnémeti Helyi Rendőrség általános igazgatója augusztus elején még azt nyilatkozta a szatmár.ro-nak: lát rá esélyt, hogy az év vége előtt megkezdhessék a költözködést. A jelek szerint azonban Romániában egyes állami alkalmazottak fittyet hányhatnak a helyi közigazgatási intézményekre és a törvényre. A Helyi Rendőrség pedig maradhat a kopott székhelyén, a 16-os lakónegyed egyik eldugott utcájában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: