2018-07-24 08:39:16• hírek • Bede Emőke

A táncparketten és a versenypályán is lekörözhetetlen a szatmári Kiss Bertalan Cristian

Fotó: Kiss Bertalan Cristian Facebook-oldala
Fotó: Kiss Bertalan Cristian Facebook-oldala

Dicséretre méltó, ha valaki kiemelkedő eredményeket ér el egy adott területen, de akadtak olyan kivételes személyek, akiknek ez egyszerre három szférában is sikerült.

Kiss Bertalan Cristian Szatmárnémetiben született 1974-ben, majd Jászvásáron szerzett jogi diplomát. Ezt követően visszatért szülővárosába, ahol a helyi önkormányzatnál helyezkedett el. Eddig története nem tartogatott túl sok meglepetést, azonban 33 éves korában beiratkozott egy tánctanfolyamra. Saját bevallása szerint azért, mert nem szeretett volna tovább tanácstalanul a táncparkett szélén álldogálni.
 

A tanfolyam során megszerette a táncot, mely aztán az idő múlásával szenvedéllyé érett. Cristian egyre többet és többet tudott, majd megnyílt előtte a lehetőség, hogy tehetségét mások előtt is megmutassa. Benevezett élete első versenyére, nem sokkal ezután pedig a nagybányai Rus Team csapatába került. A siker nem váratott sokat magára, a regionális és országos versenyeken való folyamatos részvétel 2016-ban hozta meg igazi gyümölcsét, amikor Cristian és partnere bajnoki címet szerzett a standard és a latin táncok kategóriájában is.
 

Mint azt Cristian az elitaromaniei.ro oldalnak elmondta, nem születik mindenki zseninek. Persze vannak olyanok, akiknek már születése pillanatában megvan a zene és a tánc iránti fogékonyság, viszont kitartással és kemény munkával hasonlóan szép eredményeket lehet elérni.
 

De ez voltaképp csak a hab volt a tortán, ugyanis amikor Kiss Bertalan Cristian benevezett a tánctanfolyamra, már háta mögött tudhatott egy 15 éves karting karriert is. Az évek alatt hatszor állhatott az országos bajnokság legfelső fokára, de számos más regionális versenyen is dobogós helyezést ért el. Nyolc évig pedig igazi versenyautóban taposta a gázt.
 

Bár ma már nem a versenypályán szántja a terepet, az autók iránti szerelem nem múlt el, mi több, egy újabb árnyalattal egészült ki, ugyanis Cristian idő közben megtalálta élete párját, aki szintén él-hal az autókért és a gokartért, ráadásul eredményesen szerepel a különféle megmérettetéseken is. Feleségével azóta egy csapatot alkotnak, Cristian egy személyben testesíti meg Pamela autószerelőjét, edzőjét és managerét is. Kettejük sztorija akár egy hollywoodi filmben is szerepelhetne, ez azonban nem az Egyesült Államokban, hanem épp itt, Szatmárnémetiben történt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: