2008-01-23 19:29:49• hírek • Szatmar.ro

Megoldásokat keresnek a Kubik helyzetére

kubik2kKomoly tervek készülnek a Kubik elhanyagolt állapotának javítására.
A Kubik gödör már évek óta elhanyagolt állapotban van, az egyik része vadon hagyott zöldövezet, a másik egy hatalmas szeméttelep, pocsolyával és bűzzel.

A Kubik helyzetének orvoslására készítik a hosszú távú terveket, viszont még nem határozták el pontosan, mit kezdenek azon a területen. –tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől.

A város vezetőinek elképzelése szerint játszóteret, szórakozásra alkalmas parkot lehetne kialakítani, vagy akár a tavat is vissza lehetne tölteni a gödör helyére, de mindenképpen egy modern lakótelepet szeretnének azon a környéken is. A közelben lévő földutak aszfaltozását is tervbe vették, hogy a tranzitforgalom helyzetén is könnyítsenek.

A munkálatok finanszírozását részben uniós pénzekből kívánják végrehajtani, amire akár egy évnél többet is kell várni. A stratégiai tervek az előttünk álló két három évre vonatkoznak, tehát még nem születhet végleges megoldás, viszont a Solidaritatii negyed felújítását már tavasszal elkezdik, ugyanis az már nem tolódhat át a jövő évbe.

 
kubik2
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: