2010-01-28 16:51:40• hírek • Parajdi Andrea

A tanácsosok napolták a kérdést

Nem látják át a városi tanács tagjai, hogy mit is szeretne pontosan a Kubik tó területén létrehozni az a vállalkozó, aki igyekszik koncesszióba venni a Solidaritatii lakótelep mellett lévő gödört.

Már másodjára utasította el a városi tanács a Kubik tó koncesszionálásáról szóló határozattervezetet. Amint arról már korábban beszámoltunk a Kubik gödör helyzetének orvoslására adódott egy első hallásra jónak tűnő lehetőség. Korábban számos ötlet felmerült a terület modernizálására, azonban végül mindegyik elképzelés feledésbe merült. Jelenleg van egy olyan helyi érdekelt vállalkozó, aki rendbe tenné a környéket, halakkal népesítené be az új tavat, és egy üdülőövezetet hozna létre a horgászás kedvelőinek.

Ilyés Gyula polgármesternek tetszik az ötlet, még ha nem is egy látványos beruházásról van szó fantáziát lát abban, hogy a város szívében kialakítsanak egy horgászásra alkalmas övezetet. A városi tanács tagjai ennél valamivel szkeptikusabbnak tűnnek, hiszen már második alkalommal napolják el az erről való döntéshozatalt.

A szakbizottságok egyértelműen a kérdés halasztása mellett döntöttek, Nits János, az urbanisztikai bizottság tagja pedig kifejtette egyelőre nem tudni pontosan, hogy a vállalkozónak milyen szándékai vannak, a területnek hány százalékát szeretné hasznosítani? Mint kiderült, az illető 100 ezer eurót költene a Kubik gödör rendbetételére. Lehet, hogy a tanácsosok arra várnak, hogy egy nagyobb beruházási lehetőség is feltűnjön a színen?


Még mindig nem született döntés a Kubik gödör felújításáról.
Még mindig nem született döntés a Kubik gödör felújításáról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: