2017-10-19 22:09:35• hírek • Kocsis Zoltán

A szupercsere Gnohere a továbbjutás szélére lőtte a FCSB-t

Zsinórban második idegenbeli meccsét is megnyerte a FCSB az Európa Liga G csoportjának harmadik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a négyes élén. Vécsei Bálint Luganója után Korhut Mihály Hapoel Beer Sheváját is 2-1-re múlta fölül Nicolae Dica együttese, amely ezzel karnyújtásnyi közelségbe került a csoportból való továbbjutáshoz.

A FCSB már a második percben közel került ahhoz, hogy vezetést szerezzen, de Constantin Budescu lövése után a labda megszimatolta a kapufát. Az izraeli bajnoknak, soraiban Korhut Mihállyal, láthatóan nem ízlett a FCSB magas letámadása, amelynek következtében, labdaszerzés után, nagy terek álltak a vendégek rendelkezésére. A 18. percben, egy jobb oldali beadást követően mégis Maor Melikszon lőtt kapásból a vendégek kapujába, de a bíró les miatt nem adta meg a gólt. Tévesen. Ettől felbátorodott a hazai gárda, amely átvette a mérkőzés irányítását, Anthony Nwakaeme (aki hajdanán megfordult a Kolozsvári Universitatea, a Petrolul, a Gaz Metan és a Poli Temesvár csapataiban is) pedig bizony megdolgoztatta Florin Nita kapust.

A szünet után hosszú ideig semmi említésre méltó nem történt, majd a 67. percben ismét Nita bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy a Beer Sheva ne szerezze meg a vezetést. Mi több, ekkor úgy tűnt, a FCSB kezd fáradni.

A fordulópontot a 69. perc hozta meg, amikor Florin Tanase helyére Harlem Gnohere állt be. A francia csatár egy perccel később máris megszerezte a vezetést Filipe Teixeira nem túl jól sikerült lövési kísérletét követően, majd újabb öt minutummal később Budescu beadását is a kapuba fejelte. A 87. percben a Barcelona-nevelésű Isaac Cuenca ugyan szépíteni tudott, ez mit sem változtatott azonban azon a tényen, hogy a harmadik fordulóban a FCSB megnyerte harmadik mérkőzését is. Mivel a másik találkozón a (Vécseit ezúttal is mellőző) Lugano 3-2-re legyőzte a Plzent, a FCSB 9 ponttal áll a csoport élén, a többieknek pedig egyaránt 3-3 pontja van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: