2012-02-01 16:32:42• hírek • Szatmar.ro

A szünet után nyert a VSK

Érvényesítette a papírformát szerda délben a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: Dan Fleseriu együttese 82-60 arányú győzelmet aratott a Bukaresti Rapid ellenében.

A szokatlan kezdési időpont miatt mindössze százan látogattak ki az Ady Endre utcán található sportteremben és az első negyedben nem sok okuk volt az örömre. Noha az Orosz Anita, Monica Ivan, Annemarie Parau, Amra Mehmedic, Khadijah Whittington összetételű VSK nem kezdte rosszul a találkozót, a Rapid 4-10-es hátrányából gyorsan 15-13-as előnyre tett szert. Sőt, a fővárosiak a folytatásban is remekül tartották magukat, meg is nyerték a pontgazdag negyedet 25-21-re.

A második játékrészre valamelyest visszaesett mindkét csapat támadójátéka, összesen alig értek el harminc pontot. A negyedet 16-14-re a hazaiak nyerték ugyan, de a nagyszünetre így a Rapid vonulhatott két pontos előnnyel (39-37).

A szünetben aztán Fleseriu mester helyre rakhatta a fejeket, mert egy egészen más VSK tért vissza az öltözőből. A két pontos hátrányból gyorsan négy pontos előny (43-39) lett, a negyed végén pedig már tíz pont a VSK előnye (62-52). A negyedik játékrészben kis túlzással tökélyre fejlesztette védekezését a Sportklub, a rapid nyolc percig nem tudott a kosárba találni - így kirajzolódott a 82-60-as hazai győzelem.

A meccs krónikájához tartozik, hogy ezen meccsen mutatkozott be a hazai közönség előtt Khadijah Whittington, Shanika Freeman és Mészáros Anita is. Nem léphetett viszont pályára Claudia Pop, akinél térdszalag-húzódást diagnosztizáltak - rá két hetes pihenő vár.

A VSK-nek a hétvégén Sepsiszentgyörgyre kellene utaznia, ám a székelyföldi gárda anyagi problémái miatt idén még egyetlen meccset sem játszott - a visszalépés a levegőben lóg. Az viszont tuti, hogy Mehmedicék nem utaznak Sepsiszentgyörgyre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: