2010-11-22 23:04:27• hírek • Kocsis Zoltán

A szünet után hengerelt a Dinamo

Két mérkőzés maradt hétfő estére a román labdarúgó élvonal, a Liga1 16. fordulójából, melyek közül, minden kétséget kizáróan a Branesti és a Dinamo párharcot követte nagyobb érdeklődés. A találkozón elmaradt a meglepetés, a bajnokaspiráns fővárosiak legyőzték a remekül küzdő újoncot.

Határozottan kezdtek a piros-fehérek, Paun majd Danciulescu helyzete után Munteanu a kapufát találta el, miközben a hazaiak csak egy Olariu-lehetőséggel jelezték, hogy bizony ők is szeretnének gólt szerezni. Ez a várakozásoknak és a játék képének megfelelően a vendégeknek sikerült: a 29. percben Paun szöktette Danciulescut, aki egy ez egyben maradva a kapussal nem hibázott.

A találat után maradt ugyan a vendégek labdabirtoklási fölénye, de a helyzetek egy ideig elmaradtak. A szünet után aztán ismét felpezsdült a játék és Danciulescu, Paun és Alexe révén továbbra is a vendégek veszélyeztettek. Gólt azonban nem a csatárok, hanem a védekező középpályás Koné szerzett, egy szöglet után bólintva a kapuba. Az 58. percben aztán Bar szabálytalankodott saját tizenhatosán belül Alexével, ő maga mehetett zuhanyozni, az ellenfél pedig büntetőt kapott - a 10.-et az idén 16 forduló alatt. A büntetőt Adrian Cristea elhibázta, ám Rubio jókor érkezett és már három góllal vezettek a vendégek.

Sem ez, sem pedig az emberhátrány nem törte meg a hazaiakat, akik négy perccel később Maghici révén szépítettek. Újabb négy perccel később ismét három volt a különbség, Alexe volt eredményes, de a 2-4-es végeredményt a 71. percben Simion állította be. A Dinamo fontos győzelmet aratott ezzel és önbizalommal telve várhatja a hét végi, a Temesvár elleni rangadót, ám az elgondolkodtató, hogy az újonc Branesti emberhátrányban játszva is kétszer mattolta a védelmét.

Eredmények:
Astra
- Urziceni 1-0
gól: Mihalcea (90.)

Branesti - Dinamo 2-4
gólok: Maghici (62.), Simion (71.), illetve Danciulescu (28.), Kone (52.), Rubio (58.), Alexe (66.)

Korábbi eredmények:
Pandurii
- Brassó 2-1
gólok: Pantilii (85.), Apostu (93.), illetve Ilyés (69.)

Kolozsvári CFR - Medgyes 1-1
gólok: de Zerbi (1.), illetve Edimar (12., öngól)

Rapid - Kolozsvári U 3-0
gólok: Roman (7.), Herea (69.), Sburlea (80.)

Marosvásárhely - Steaua 0-1
gól: Bilasco (91.)

Craiova - Beszterce 1-2
gólok: Ciuca (26.), illetve Ribeiro Moraes (9., 42.)

Sportul - Vaslui 0-1
gól. Bello (73.)

Temesvár - Galac 2-0
gólok: Cisovsky (75.), Nikolics (79.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: