2009-08-21 09:22:21• hírek • Szatmár.ro

A szombaton megjelenő Szamos hetilapból

A Szamos szombati számában ifj. báró Wesselényi Miklósra emlékezik Mandula Tibor. „Wesselényinek már neve és tekintélye volt, amikor részt vett az 1830-as magyarországi országgyűlésen, ahol néhány emlékezetes beszédet mondott, s egyben kiváló hatású szónokként mutatkozott be.

Szónoklataiban megtalálhatók a liberális eszmekör főbb elemei: a lelkiismereti szabadság, vallási egyenlőség, a nép terheinek könnyítése és a szabad anyanyelv használata. " Mandula Tibor folytatja a török hódoltság, valamint a II. világháború eseményeinek bemutatását.

Visnyai Csaba a szatmárnémeti szimfonikus zenekar megalakulásának 60 évvel ezelőtt kezdődő  történetét mutatja be. Az első rész a korabeli sajtóban megjelent hírek alapján ismerteti az akkori zenei életet Szatmárnémetiben.

Igazi nyárvégi csemege Kiskasza László receptjeiben a zsenge, fejtett bab legkülönfélébb elkészítési módjaival. Kedvcsinálás a kiskertépítéshez és a mediterrán virágok telepítéséhez - Pink Judit tanácsai nyomán. Ebben a számban is a köztéri szobrok és plakettek elemzésével foglalkozik Muhi Sándor. A Szamos hetilap a Szatmári Magyar Hírlaphoz csatolva, szombaton jelenik meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: