2007-04-25 20:14:50• hírek • Kis Csilla

A szőlőmag csodája

szolomagA benne található vegyi anyagok segíthetnek a bőrrák kialakulásának megelőzésében.

A szőlőmagban található értékes vegyi anyagok segíthetnek a bőrrák kialakulásának megelőzésében, állítják amerikai kutatóorvosok.

Az American Chemical Society éves űlésén került bemutatásra az a vizsgálat, melyet a University of Alabama kutatói végeztek el. A kísérlet során csupasz egereken tesztelték az UV sugarak hatását.

Az egerek egy csoportja szőlőmag kivonatottal dúsított étrenden élt, míg a másik csoport tagjai nem szedték a kiegészítő készítményt. A vizsgálat során a szőlőmag kivonat gátolta a sugarak által keltett karcinogenezis folymatát. A készítményt szedett egerek közt jóval kevesebb számban fejlődött ki daganat, illetve a kialakult tumor összességében 78 százalékkal kisebb volt.

Az eredmények tehát azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonatot tartalmazó készítmények rendszeres szedésével a bőrrák kialakulása megelőzhető. Az UV sugarak által keletkező oxidatív stressz folyamata sikeresen gátolható a kiegészítő antioxidáns hatásának segítségével.

A melanoma és a nem-melanoma következtében kialakult bőrrákos megbetegedések száma napjainkban folyamatosan nő. A betegség elkerüléséhez fontos a napsugarak elleni védelem, illetve a rendszeres önellenőrzés, időnkénti szakorvosi kontroll.  fittseg

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: